Het duurt geen eeuwigheid voor het CBR personeel ‘in opstand’ komt tegen ‘de baas’..

Chaos bij het CBR en ontevredenheid bij Theorie personeel!

Loading

klik op artikel om te lezen op Rij-instructie.nl

De Rijswijkse directie van het CBR heeft niet alleen te maken met een al jarenlange chaos bij de Divisie Rijvaardigheid, zo blijkt uit een artikel van het ‘huisblog’ van het CBR; Rij-instructie.nl. De nieuwe CAO voor het CBR personeel is nog niet ondertekend en dat gaat ook nog wel even duren… zo blijkt.

Het blog van Hans Peijs schrijft dat de afdeling Theorie wil dat overwerk (na kantoortijd) wordt uitbetaald. De directie wil dat niet vastleggen in de CAO, terwijl overwerk op zaterdag wel wordt uitbetaald.

Zowel het CBR als de Unie heeft laten weten de zaak eerst goed te willen uitzoeken. Het CBR gaat hiervoor alle maandstaten en loonstroken van de afgelopen 5 jaar controleren om te kijken hoe vaak dit voorkwam en bij welke afdelingen en vestigingen. Binnen twee weken na 8 november hoopt het CBR duidelijkheid te kunnen verschaffen en gaan de partijen weer rond de tafel‘.

bron: Rij-Instructie.nl

De directie van het CBR moet dus, als wij het goed begrijpen, alle maandstaten en loonstroken van de afgelopen 5 jaar controleren om te achterhalen hoe vaak dat voorkwam? Dat het overwerk op zaterdag wel wordt uitbetaald?

Begrijpen we het goed dat de directie denkt dat de examinatoren op zaterdag met een hobby bezig zijn en dus afzien van compensatie? Of klopt het dat examinatoren die op zaterdag werken in de week daarop een of twee vrije dagen krijgen op door-de-weekse dagen? Dat zou verklaren waarom het op zaterdag examineren op geen enkele wijze zorgt voor kortere wachttijden…. Alles voor de beeldvorming!

Onze redactie wist uit reacties vanuit het CBR op onze WOO verzoeken al dat het CBR niet beschikt over een digitaal archiveringssysteem, maar als je het artikel goed leest dan is duidelijk dat de salarisadministratie zich ook nog in ordners bevindt.