Kamps: “RijschoolPro en Rij-instructie staan aan de zijde van het CBR”

Loading

Als we Henrie Kamps wijzen op de publicatie op Rij-instructie.nl maakt hij direct duidelijk dat hij daar niet om maalt. “RijschoolPro en Rij-instructie.nl lees ik beiden al jarenlang en ik ben zelfs abonnee. Maar ik lees zelf liever Rijvisie.nl, omdat dat blog alleen bestemd is voor de rijscholen en instructeurs die zich richten op het B rijbewijs. En het is nog gratis ook!

Ik heb beide redacties meerdere malen gevraagd of ik wederhoor kan krijgen, want de werkelijke situatie is een heel andere dan zij de rijscholen willen doen geloven. Maar beiden blogs reageren nooit. Dan ben je in mijn ogen sowieso al niet geloofwaardig”

Volgens Kamps doen beide blogs feitelijk niets anders dan 1op1 artikelen ‘jatten’ van andere uitgevers en plaatsen ze die door zonder enige nuance. En ze plaatsen 1op1 de persberichten en meningen van Alexander Pechtold door. “Ze realiseren zich volgens mij niet eens dat het CBR feitelijk geen enkele rechtsgrond heeft om zich met rijscholen of de rij-opleiding te bemoeien, terwijl de redactie van Rij-instructie er zelf in januari over schrijft.

“En in de meeste gevallen staan ze duidelijk aan de zijde van het CBR. Dat begrijp ik ook wel, want als ze dat niet doen hebben ze geen bestaansrecht meer want dan belanden ze direct op de blacklist van de afdeling voorlichting van het CBR. Dan krijgen ze geen nieuwtjes meer van het CBR. Het zou mij zelfs niet verbazen dat ze financieel gesteund worden door het CBR. Maar, voor alle duidelijkheid, dat is een aanname.

Ik hoop niet dat andere rijscholen ooit in opspraak komen in de media, want dan zijn de redacties van Rij-instructie.nl of RijschoolPro de eersten die je ‘ophangen’ zonder je een kans te bieden voor je eigen verhaal. Bah!