Niet iedereen welkom bij Koepelvergadering?

Bestaat of functioneert 'de Koepel' wel?

Loading

De Koepel Rijopleiding & Verkeerseducatie wordt door het Directoraat Generaal Mobiliteit én de directie van het CBR consequent opgeworpen als het enige aanspreekpunt voor de overheid met de rijschoolbranche. De voorzitter van KRV is voormalig CBR directeur Jos Vaessen. Niet alleen wordt hij door Kris Kalloe van de Haagse rijschool CityLine genoemd als medeschuldige in het kapotmaken van zijn rijschool en zijn gezin, maar daarnaast kleeft de verdenking aan Vaessen dat hij een ‘zetbaasje’ is van de huidige CBR directie.

Hoe dan ook. Feit is dat de KRV op het internet niet te vinden is en evenmin bij de Kamer van Koophandel. Verder neemt de kritiek op ‘de Koepel’ toe als het gaat om transparantie. Hoeveel rijscholen maken deel uit van de KRV, waar zijn de gespreksverslagen van overleg met het CBR en DGMO? Een WOO verzoek van onze redactie is door het ministerie als tweemaal ‘verdaagd’. Dat doet het ergste vrezen.

De Wet Open Overheid is er om de transparantie te bevorderen tussen burger en overheid. Als de WOO gefrustreerd wordt dan begint het vermoeden dat er zaken voorvallen die niet in de openbaarheid mogen komen.

Volgens kenners vertegenwoordigt ‘de Koepel’ minder dan 10% en dus is de KRV allesbehalve representatief te noemen. Misschien vertegenwoordigen ze maar enkele honderden rijscholen, enkele toeleveranciers en is het verder een lege huls. Dat kan… hoeft niet.

Als je niet bereikbaar bent, niet via Google te vinden bent op het internet en selectief bent in wie er wel of niet welkom is op ‘de Koepeldag’ op 13 december 2023 …. dan laad je toch wel een beetje de verdenking op je dat je niet meer en minder bent dan een strategische ‘club’ die de oren laat hangen naar Pechtold en Kees van der Burg of Marion Smit.