Politie Doetinchem binnen 11 minuten bij CBR!

iedere examinator kan op een dag gemakkelijk nog 1 extra examen doen....

Loading

Exact 11 minuten nadat de Doetinchemse kringcoördinator arriveerde bij het CBR Examencentrum in Doetinchem was de Doetinchemse politie ter plaatse. Net als op andere locaties die deel uitmaken van het onderzoek door de Vereniging ConsumentenBelang Autorijbewijs stond er een beveiliger fulltime opgesteld bij de entree van het examencentrum.

“Het mag wat kosten bij het CBR!” reageert voorzitter Pascal Hansen. “Al die beveiligers om onderzoek naar de examencapaciteit, de tijdsduur van de examens en nog wat zaken te frustreren. Eigenlijk is het een schande, maar we moeten met zijn allen maar accepteren dat het CBR door niets of niemand gecontroleerd wordt. Er werken in het management vooral voormalige politie- en defensiemedewerkers en die hebben echt het gevoel dat niets of niemand hun prestaties mag controleren.

Volgens Hansen hoeven de rijscholen in Doetinchem zich echt niet geïntimideerd te voelen. “Wij volgen geen praktijkexamens in Doetinchem. Wij tellen zo onopvallend mogelijk het aantal examens per tijdsblok en de tijdsduur van die examenritten.”

Volgens het reglement Rijbewijzen moet een examenrit minimaal 35 minuten duren. In Enschede is gebleken dat dit in 72% van de examenritten, sinds vorig jaar oktober, minder dan 25 minuten. Met die informatie wil VCBA bij het ministerie aantonen dat iedere examinator op een dag gemakkelijk nog 1 extra examen kan afnemen. Daardoor zouden de wachttijden sneller dalen dan nu het geval is.

Ook in Doetinchem vooral veel lege examenplekken om 14.00 uur…