Publieksacties bij CBR Enschede vanaf 1 september

Loading

Kandidaten die bij het CBR in Enschede het theorie-examen hebben gedaan worden vanaf 1 september actief benaderd door de consumentenvereniging VCBA. De belangenclub wil de jongeren, afhankelijk van het examenresultaat, belangrijke tips geven waardoor ze kosten kunnen besparen voor het vervolg van hun rijopleiding. De acties vinden aansluitend op het bezoek aan de CBR theorie examenzaal plaats buiten het CBR examenterrein.

“Wij vinden het belangrijk dat de jonge consument eerlijke informatie krijgt over de kosten en keuzes voor hun rijopleiding. Eerlijke informatie over de rechten en plichten van jongeren die het rijbewijs willen halen vinden wij erg belangrijk. Het is geen geheim dat de overheid, in dit geval het CBR, geen eerlijke informatie verstrekt. Het gepubliceerde slagingspercentage is vals en zo zijn er nog tal van zaken die niet stroken met een betrouwbare overheid.” zegt voorman Pascal Hansen van de snelgroeiende consumentenvereniging.

“Wij zijn momenteel bezig met een publieksacties ‘de eerlijke opleider’. Die is hard nodig, omdat er vals wordt gespeeld. Vooral door grote opleiders in samenwerking met het CBR. Maar er zijn ook kleine opleiders en zzp-ers die er een potje van maken. Wij gaan een lijst publiceren met daarop de eerlijke opleiders. Op dit moment zijn we bezig met de criteria waaraan een eerlijke opleider moet voldoen.” aldus Hansen.

Het VCBA hoopt met de aangekondigde acties ook de aandacht te trekken van de in Enschede woonachtige Pieter Omtzigt.