Rijschoolhouder eist rectificatie RTV Oost

Klacht bij Raad voor de Journalistiek

Loading

In een brief aan de directie van RTV Oost beklaagd rijschoolhouder Henrie Kamps zich over de wijze waarop de regionale omroep artikelen over hem heeft gepubliceerd. In zijn brief schrijft de Needse rijschoolhouder: ‘vanwege de suggestieve, onware berichtgeving met betrekking tot het vonnis van de Almelose rechtbank in een Kort Geding tegen mij en mijn besloten vennootschap‘.

“Ik doe dat omdat ik van mening ben dat het juist de taak is van een regionale omroep om onafhankelijke berichtgeving te verzorgen. RTV Oost wordt betaald door ons allemaal. Het is een publieke omroep. Dat is anders dan Tubantia; die krant is in handen van een commercieel Belgisch bedrijf en alleen al het feit dat de hoofdredacteur bij die krant sinds dit voorjaar de voormalig spindoctor van Alexander Pechtold en Sigrid Kaag is maakt al duidelijk dat je daar geen onafhankelijke journalistiek van hoeft te verwachten. Bij RTV Oost ligt dat echt anders.” aldus de 61-jarige Kamps.

Desgevraagd licht de ‘klokkenluider’ zijn brief nader toe. “Kijk maar eens naar de fragmenten uit het vonnis van de rechter. Als de directie van RTV Oost, net als de redactie, de mening toegedaan is dat het vonnis gezien moet worden als een ‘veroordeling’ dan mag de Raad voor de Journalistiek er wat mij betreft een oordeel over vormen. En wat daar ook uitrolt, daar zal ik mij dan in schikken”

“Als iemand te hard rijdt of tegen de kerk plast dan kan dat ook leiden tot een ‘veroordeling’. Schrijft RTV Oost dan ook “Veroordeelde voorzitter van de voetbalclub blij met kampioenschap’…. ? ik geloof er niets van. Daarbij komt dat een deel van de redactie van RTV Oost dondersgoed weet dat ik in feite geen (ex) rijschoolhouder ben. ik heb honderden tv-programma’s gemaakt voor RTV Oost, ik leverde RTV Oost een lange tijd de tv-reportagewagen voor Tour de Overijssel, ik leidde een deel van het personeel op in de begintijd van TV Oost. Ik heb als extern producent afscheid genomen toen RTV Oost het mijn bedrijf niet toestond om ook voor SBS6 programma’s te maken. 

Ik was degene die destijds uit een ESF subsidie project stapte dat mijn bedrijf samen met RTV Oost had opgezet, omdat de toenmalige directie mogelijk misbruik maakte van Europese subsidie; ESF.

fragment uit vonnis rechtbank Almelo
fragment uit vonnis rechtbank Almelo

Gerelateerde berichten