Twentse rijscholen liggen al jaren te slapen!

Loading

Al sinds 2020 is er veel onrust rond het CBR Examencentrum in Enschede. Het CBR examencentrum is al ruim een half jaar hermetisch afgesloten van de buitenwereld. Al bijna twee jaar lopen er beveiligers. Het begon allemaal in 2020 toen een collega van de rijscholen zaken ontdekte in het CBR reserveringsplatform TOP. Het CBR erkende dat er grote fouten zaten in TOP en dacht dat de lokale rijschool Rijbewijzz met een simpele verklaring genoegen nam. Maar het pakte anders uit…

Gisteren kwam de bevestiging dat er wel degelijk geknoeid wordt met Tussentijdse Toets-capaciteit en het heeft er alles van weg dat de grootste Enschedese rijopleider Brünen er een kwalijke rol in speelt. Brünen liet zich in 2022 ruim 450 keer machtigen voor het aanvragen van een zogenaamde Tussentijdse Toets…. maar gebruikt ze niet??

Al in 2020 besloot de BOVAG opleider om de toets in eigen beheer te gaan doen. Volgens de regionale krant Tubantia ‘om het CBR te ontlasten’. In 2022 gebruikt Brünen slechts 20 van de 450 machtigingen om daadwerkelijk door het CBR een toets te laten afnemen. Opmerkelijk daarbij is, zo blijkt uit een analyse van de data die het CBR gisteren op basis van een WOB verzoek moest openbaren, dat sommige van de twintig kandidaten van Brünen, waarvoor daadwerkelijk door het CBR een Tussentijdse Toets werd uitgevoerd, al enkele dagen na het afgeven van de machtiging een plekje kregen bij het CBR in Enschede.

Dat is des te vreemder omdat de wachttijden in 2022 landelijke lange tijd meer dan 20 weken bedroeg.

De Twentse rijscholen hebben, op een enkeling na de eigenaar van Rijbewijzz, weggehoond, middelvinger getoond. De Twentse rijscholen lieten, in de meeste gevallen, hun leerlingen 10, 15, 20 weken of langer wachten op een examenplekje. Terwijl Brünen mogelijk voldoende ‘dummy’s’ in de kast heeft liggen.

Gewoon je leerling maanden laten wachten op een examenplekje, terwijl Brünen binnen enkele dagen een plek kan regelen….

De Twentse rijscholen liggen al jaren te slapen!

van de 450 machtigingen gebruikte Brünen er in 2022 minder dan 20 (geel) voor een tussentijdse toets bij het CBR