Welke lesauto moet ik kopen?

Loading

Ja dat is best een lastige keuze. Iedereen heeft gezien dat de prijzen voor diesel en benzine erg grillig waren. Aan de andere kant: een elektrische lesauto stuit op best veel problemen. Daarvoor is het eigenlijk nu nog te vroeg. Het opladen maakt het lastig om een dagje ‘door te rijden’ én die code 78 maakt het er ook niet echt aantrekkelijker voor nieuwe leerlingen. De meesten willen toch na het behalen van het rijbewijs zo snel mogelijk een tweede-, derde- of vierdehands auto kopen. Dan is een handgeschakelde auto natuurlijk het meest logische.

Op dit moment kijken veel kleine rijscholen en zzp-ers toch vooral naar de benzine-auto. Diesel wordt een moeilijk verhaal. Je ziet dat de diesel langzamerhand van het toneel verdwijnt; te vuil voor het milieu en daarom zijn de inruilprijzen echt hard gedaald.

Voor de komende drie tot vier jaar blijft dan de benzine auto echt wel het meest logische. Zeker zolang de overheid de code 78 nog laat bestaan.

Maar de landen om ons heen hebben die code 78 soms al laten vervallen. Zodra dat ook in Nederland gaat gebeuren ontstaat er pas een nieuwe situatie.