CBR Enschede schorst opnieuw opleider vanwege kritiek

Angstcultuur binnen rijschoolwereld!

Loading

Opnieuw heeft een rijinstructeur bij de Enschedese vestiging van het CBR een maandenlange schorsing gekregen. Naar verluidt is de aanhoudende kritiek van de rijschoolhouder reden geweest voor de lokale managers om de eigenaar van de rijschool te laten schorsen.

Om welke rijschool het dit keer gaat wil onze bron binnen het CBR niet vertellen, maar dat er zelfs binnen het team van examinatoren grote zorgen zijn rond de situatie in Enschede is duidelijk.

“Wij weten niet exact wat er speelt binnen onze locatie, maar het is duidelijk dat er de afgelopen jaren zaken zijn voorgevallen waar een flink deel van de examinatoren het niet mee eens is. Dan bedoel ik intern; benoemingen. De sfeer is niet prettig. Keer op keer komt de politie opdraven. Ons examenterrein is hermetisch afgesloten. Er staat regelmatig pers voor de uitrit. En nu er weer een opleider is geschorst kan het CBR toch niet blijven volhouden dat Henrie Kamps het enige probleem is?”

Het grote tekort aan examinatoren speelt, zo zegt onze bron, een grote rol. “Een deel van mijn collega’s loopt op de teentjes. Sommige wordt tijdelijk overgeplaatst naar andere locaties, vanwege het grote tekort aan examinatoren. Er zijn nauwelijks examinatoren in opleiding en er vertrekken er meer dan er bij komen. Wij draaien nu op halve bezetting en dat komt niet door de gevolgen van Corona. Dat is falend beleid in Arnhem en Rijswijk’.