CBR maakt rijscholen gek!

Chaos bij het CBR!

Loading

Het CBR vind dat het speelt in de Champions League lazen we deze week in een artikel in het CBR huisblad Rij-instructie. Dat is mogelijk de verklaring dat het CBR constant iets nieuws verzint qua regelgeving; onder het mom ‘veiligheid’.

Vanuit rijscholen komen er op dit moment via klagenovercbr.nl opvallend veel klachten over extra controles die CBR examinatoren sinds de vakantie moeten uitvoeren bij zogenaamde BE-combinaties; het aanhangerrijbewijs. Als er 1 document vijf of tien jaar geleden bij de dealer of importeur van het trekkend voertuig niet door de juiste persoon is ondertekend dan wordt het examen afgelast, terwijl combinaties al jaren met dat ene papiertje wel ingezet mochten worden. Het was nooit een probleem.

Maar nu, van de ene op de andere dag, komt er dan onaangekondigd een nieuw, raar, kinderachtig, regeltje. Afgelopen vrijdag maakte het CBR daarbij ook nog eens plotsklaps bekend dat de rode knop vanaf 1 januari niet meer is toegestaan. “Een automaat mag van 1 januari 2024 niet meer via een noodknop gestopt worden bij een rem-ingreep, maar die zitten in heel veel automaten wel onder het rempedaal: zegt een kenner.

“Ze zijn helemaal knettergek daar in Rijswijk, daar zitten een stelletje dolle ’techneuten’ die constant op zoek zijn naar waar ze een nieuw regeltje voor kunnen bedenken” zegt een Tilburgse rijschoolhouder die op dit moment enkele BE combinaties niet kan inzetten.”Dat is geen Champions League… dat noem ik FIA. Het lijkt wel of wij rijscholen in de Formule 1 rijden.”

“Wij hebben al zoveel problemen omdat het CBR te weinig examinatoren heeft opgeleid. Beetje hetzelfde probleem als vorig jaar bij Schiphol. “Falend overheidsbeleid en pas wakker worden als de burger begint te piepen. Tot die tijd de aandacht afleiden van het werkelijke probleem en ministeries zwijgen als het graf, kijken de andere kant op!” reageert een ander.

Er rijzen steeds meer vraagtekens bij de technische eisen die het CBR stelt. “Men wil kennelijk de puntjes op de i zetten, maar aan de andere kant verbiedt de divisie Rijvaardigheid bij een B examen een gaspedaal aan de zijde waar de examinator zit.” Hoe rijm je dat?” zegt een Oldenzaalse instructeur.

“Ze maken ons knettergek met al die belachelijke regeltjes.” ” Laten ze bezig gaan met hun eigen chaos op te ruimen!”