Consumentenorganisatie: CBR geeft oncontroleerbaarheid van slagingspercentage toe!

Loading

Of het toeval is of niet? Maar na de verhitte discussie in de Almelose rechtbank geeft het CBR voor het eerst in haar geschiedenis toe dat het zelfbedachte slagingspercentage ‘oncontroleerbaar’. Voormalig rijschoolhouder Henrie Kamps haalde vorige week tijdens een door het CBR aangespannen Kort Geding in een 32-pagina’s tellend pleidooi uit naar het CBR en legde onder andere de misleiding van het slagingspercentage bloot. Kamps strijd inmiddels voor de consument en wil aantonen dat het slagingspercentage ‘oncontroleerbaar’ is en dat geeft het CBR nu voor het eerst, zij het indirect, toe.

‘Ik focus sinds enige tijd op het belang van de consument en die moet kunnen vertrouwen op de informatie die de overheid verstrekt. Bij het CBR blijkt daar geenszins sprake van; het slagingspercentage deugt aantoonbaar niet en er is van alles mis met de Tussentijdse Toets. Die is niet eens beschikbaar voor iedere Nederlander; alleen voor leerlingen van bij het CBR ingeschreven rijscholen.

En hoewel de Almelose voorzieningenrechter het mij niet toe stond om mijn pleidooi voor te dragen is het wel ter zitting in het bezit gesteld van de raadsheer van het CBR.” zegt Kamps. Kamps lijkt het Kort Geding van het CBR te gebruiken als ‘opstapje’ richting de Raad van State.

fragment uit 32-pagina’s tellend pleidooi