Dit zijn de werkelijke wachttijden bij het CBR!

CBR liegt!

Loading

De Vereniging ConsumentenBelang Autorijbewijs heeft naar aanleiding van de berichtgeving via NOS, RTL en andere landelijke media onderzoek laten verrichten naar de werkelijke wachttijden en de werkelijk capaciteit van CBR examinatoren. Het resultaat is schokkend. De werkelijke wachttijden blijken in het hele land veel hoger te zijn, dan het CBR de media en politiek wil doen geloven.

Met medewerking van de branche heeft VCBA onderzoek gedaan in TOP; dat is het reserveringsplatform van het CBR. En dat leverde een werkelijk schokkend beeld op. Dit voorjaar beloofde minister Harbers nog in de Tweede Kamer dat het CBR de wachttijden eind 2023 weer op orde zou hebben, maar de werkelijkheid is dat op 1 september jongeren gemiddeld 20 weken moeten wachten. Het meest schokkende is dat het CBR tien dagen geleden een persbericht naar het ANP stuurt, waarbij ze liegen over de werkelijke wachttijden. Die zouden gemiddeld 12 weken zijn. Dat blijkt dus een keiharde leugen! Jongeren moeten twee maanden langer wachten; zo blijkt uit het onderzoek.

NOS.nl …. 10 dagen geleden…

“Op dit moment loopt er een WOB verzoek over de werkelijke capaciteit wat betreft examinatoren voor de B categorie. Daaruit zal moeten blijken of het CBR daadwerkelijk, zoals Alexander Pechtold in augustus 2021 in een televisieprogramma heeft beloofd, 100 examinatoren extra in dienst heeft genomen. Eerlijk gezegd denken wij op basis van een WOB verzoek dat vorige week is gepubliceerd dat dit helemaal niet is gerealiseerd.”

De VCBA stuurde een brandbrief naar Marion Smit (inzet), directeur wegen & verkeersveiligheid & smart mobility op het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat. En stuurt die brief daarnaast naar enkele politieke partijen.

“Wij willen dat er nu echt aandacht komt voor de onbetrouwbaarheid van het CBR. Er ligt bij ons inmiddels al een stapel dossiers, talloze bewijzen dat het CBR op veel fronten liegt, bedriegt en zelfs bedreigd. Met zogenaamde 00-examens, met de tussentijdse toets, met machtigingen en ga zo maar door. Daar kan het ministerie niet blind voor blijven” als de voorzitter van de VCBA.

bron: TOP CBR september 2023

Gerelateerde berichten