Onderzoek naar examinator Ouwersloot gestart!

Ambtsmisdrijf?

Loading

Er is een onderzoek gestart naar de Enschedese examinator Bernd Ouwersloot. Ouwersloot wordt beschuldigd van meerdere ambtsmisdrijven, waaronder het afleggen van een valse verklaring in november 2021. Ook wordt de Enschedese examinator beschuldigd van de bedreiging van een rijschoolhouder. Het CBR zelf is niet bereid om onderzoek te doen naar de beschuldigingen.

Op 13 december 2021 werd aangifte gedaan tegen Ouwersloot en na amper een half jaar volgde een melding van een doodsbedreiging. In beide gevallen weigerde het CBR onderzoek te doen of dekte de examinator. Onlangs werd uit een WOO onderzoek duidelijk dat Ouwersloot pas twee weken nadat een rijschoolhouder op basis van een verklaring van hem werd geschorst daadwerkelijk melding deed.

Bernd Ouwersloot kwam al eerder in opspraak

Technisch onderzoek wees daarna uit dat wat Ouwersloot verklaarde onmogelijk kon kloppen. Zelfs technische experts verklaarden dat de melding vals moest zijn. Er waren al verklaringen van examenkandidaten die de melding van Ouwersloot tegenspraken.

[tekst gaat door onder afbeelding]

melding van examenkandidate

“Wij hebben nadien meer aanwijzigingen gekregen dat deze examinator met enige regelmaat grensoverschrijdend handelt. En dus starten wij een eigen onderzoek. In de hoop dat de autoriteiten de meldingen en klachten uiteindelijk serieus gaan nemen. Vergelijk het met een onderzoek zoals Alberto Stegeman dat in zijn tv-programma met succes doet.