Rijvisie

blog voor onafhankelijke rijscholen

Examinator Ouwersloot bevoordeelt Brünen kandidaat!

Tijdens een steekproef bij het CBR Examencentrum in Enschede blijkt vandaag dat de Enschedese examinator Bernd Ouwersloot een niet valide praktijkexamen heeft afgenomen bij een kandidaat van Verkeersschool Brünen uit Enschede. Journalisten die voormalig rijschoolhouder Kamps sinds 1 april bijstaan in het onderzoek naar mogelijke malversaties vanuit het CBR hebben samen met Kamps weer examens gespot. En dat levert nu al, na amper drie dagen, opmerkelijke nieuwe feiten op.

Op dit moment liggen een vijftal gespotte ritten bij een deskundige om beoordeeld te worden.”Bijzonder is dat uit de steekproeven blijkt dat de gespotte examens van Verkeersschool Brünen ogenschijnlijk niet worden afgebroken, terwijl een tweetal ritten van Rijschool Olav Fijen op het eerste oog wel werden afgebroken. Dat afbreken is volstrekt onnodig en het CBR heeft de rechter daar niet eens een oordeel over gevraagd.. Het is iedereen wel duidelijk dat het CBR dit alleen deed of doet om rijscholen/kandidaten op te zetten tegen de betrokken journalisten. Het is haatzaaiend en je hoeft maar op de Facebook pagina van de regionale krant te kijken naar de doodsbedreigingen aan het adres van Kamps”

Vandaag blijkt dat de examenrit die Ouwersloot afneemt bij een Brünen kandidaat opmerkelijk eenvoudig is. Opvallend is tevens dat er slechts 1 Bijzondere Verrichting uitgevoerd is ( in plaats van de verplichte 2) én het praktijkexamen duurde korter dan de wettelijk vereiste 35 minuten. Met name dat laatste is door de voorzieningenrechter genoemd als gerechtvaardigde reden voor Kamps (en anderen) om journalistiek onderzoek te doen.”

De woordvoerder van het journalistencollectief wil benadrukken dat het spotten exact volgens de richtlijnen van de Almelose voorzieningenrechter is verlopen; niet structureel, niet onafgebroken en de overige verkeersdeelnemers hebben geen hinder ondervonden. Dat blijkt uit alle vijf geregistreerde examens. “Dat blijkt uit de beelden; dus geen twijfel!”.

Overigens is examinator Ouwersloot niet de enige Enschedese examinator die nauwlettend in de gaten wordt gehouden. Er zijn via klagenovercbr.nl een opmerkelijk aantal klachten binnengekomen over collega-examinator Marcel Kooistra. De klachten zijn vooral afkomstig vanuit de rijschoolwereld. Daar worden beiden beschreven als ‘Popie Jopie’s die het niet al te nauw nemen met de objectiviteit’. Leerlingen klagen niet over beide examinatoren.

“Dat laatste is een logisch gevolg van het feit dat in verband met de AVG richtlijnen de namen van examinatoren al enkele jaren niet meer bekend worden gemaakt. De beide consumentenverenigingen, VCBA en VVRC, zijn van plan om bij de politiek te bepleiten dat iedere examinator voortaan een uniek nummer krijgt, zodat kandidaten in staat worden gesteld om te duiden over welke examinator men een klacht heeft”.

volledige spot CBR examenrit Brünen (niet valide) Enschede 231

Loading