Hoogste baas DGMO belt met redactie Rijvisie!

Chaos bij het CBR!

Loading

Vanmorgen heeft er een telefoongesprek plaatsgevonden tussen de hoogste baas van het Directoraat Generaal Mobiliteit van het ministerie I&W en onze redactie. Het telefoongesprek, dat door onze redacteur werd opgenomen, maakt duidelijk dat er eindelijk beweging komt bij DGMO.

“We moeten het telefoongesprek nog verifiëren, omdat wij als redactie zeker willen weten dat het de heer van der Burg was die met onze bureauredacteur heeft gebeld. Onze eerste indruk was dat het een open gesprek was.” aldus de redactie.

“Van der Burg deelt onze zorgen en herkent zich in de problemen die jongeren ondervinden met (de kosten van) de rijopleiding en het CBR. Hij vertelde zelf kinderen te hebben die bezig zijn met het behalen van het rijbewijs. Hij zegde toe nader onderzoek te gaan doen en deed tegelijkertijd het verzoek om geen namen te vermelden van collega’s op Rijvisie.” zegt Pascal Hansen. Hansen is freelance redacteur en op dit moment het aanspreekpunt.

[tekst gaat door onder afbeelding]

Whatsapp verkeer tussen Secretariaat Kees van der Burg en redactie Rijvisie

“Ik kan mij best voorstellen dat de heer van der Burg liever geen namen of foto’s van medewerkers in de media wil hebben. Hij gaf aan dat het bedreigend overkomt, maar daar kijken wij anders naar. De namen die genoemd worden op ons blog of foto’s zijn van direct betrokkenen in deze kwestie. Daarbij komt dat de heer van der Burg zich toch echt moet realiseren dat het CBR meerdere mensen uit de rijschoolwereld publiekelijk aan de schandpaal heeft genageld. Ik weet dat Henrie Kamps door Alexander Pechtold via Dagblad Tubantia, zijn voormalige speechschrijver en spindoctor is daar de hoofdredacteur, keer op keer in diskrediet is gebracht. Jaren geleden gebeurde dat ook al met Kris Kallloe, eigenaar van een Haagse rijschool en op dit moment dreigt er weer een andere opleider te worden gesanctioneerd vanwege zijn kritiek op de verdeling van examencapaciteit. Geen van allen krijgt het recht op beroep of verdediging. Ze worden er ingeluisd, gesanctioneerd en kapotgemaakt door het CBR.”

“Volgende week is er een gesprek tussen de voormalig rijschoolhouder Kamps en de hoofdredactie van RTV. Daarbij draait het om de valse beeldvorming die het CBR heeft gecreëerd rond Kamps. Kamps heeft zaken ontdekt en openbaar gemaakt en is om die reden helemaal kapot gemaakt door de overheid. Hij is van plan een klacht in te dienen bij de Raad voor de Journalistiek, maar wil eerst het gesprek aangaan met de hoofdredactie van de publieke omroep. Misschien dat Kees van der Burg ook eens met Kamps moet gaan praten, om beter zicht te krijgen hoe fout het is binnen het CBR.

Dat werkt beter dan Kamps te blijven negeren! ik ken Henrie uit de Hilversumse televisiewereld en bij zowel tv producent Eyeworks als Endemol noemden ze hem ‘reuzendoder’

Hij is op dit moment weliswaar herstellende van PTSS maar ik merk dat hij weer actiever wordt. Die geeft echt niet op en heeft de contacten.’