CBR verzorgt in 3e kwartaal 2023 bijna 5000 praktijkexamens minder dan in 3e kwartaal 2019!!

Als Pechtold roept dat hij na Corona 100 extra examinatoren heeft opgeleid, hoe verklaart hij dan de bijna 5000 B examens die in Q3 '23 minder zijn uitgevoerd ten opzichte van Q3 in 2019?

Loading

Natuurlijk verzet het CBR zich met hand en tand tegen de journalisten en vrijwilligers die nu al maandenlang onderzoek doen naar de examencapaciteit bij het CBR. Tot 1 oktober concentreerde zich dat onderzoek louter en alleen op Enschede en sinds dat moment volgen er meer examencentra. Deze week Almelo, Doetinchem, Deventer en volgende week nog meer. En het onderzoek is gerechtvaardigd. Dat blijkt uit de Open Data die het CBR ieder kwartaal verplicht moet publiceren. Pechtold presteert ondermaats; zelfs slechter dan zijn voorganger.

‘Pechtold heeft maximale haat gezaaid door de indruk te wekken dat er door ons bij het CBR ge├»ntimideerd werd en een hetze op examinatoren was ontketend. Maar dat is niet de werkelijkheid. Ik was er zelf bij en de videobeelden liegen niet. Wat Pechtold, Maris en anderen verborgen willen houden is dat het CBR onvoldoende examinatoren heeft en de minister in juni in de Tweede Kamer onterecht heeft laten roepen dat in dit laatste kwartaal de wachttijden weer 6 tot 8 weken zouden zijn’ zegt Pascal Hansen. Hij is de voorzitter van de Vereniging ConsumentenBelang Autorijbewijs. Net als tegen rijschoolhouder/journalist Henrie Kamps wil het CBR een Kort Geding tegen hem aanspannen om hem de mond te snoeren.

Vandaag publiceert ons blog de meeste recente ‘examen’cijfers. Dankzij de CBR OpenData ontdekken wij dat het CBR in het derde kwartaal van dit jaar bijna 5000 praktijkexamens B minder heeft afgenomen dan in dezelfde periode in 2019; het jaar voor Corona en voor Pechtold!

“Pechtold en zijn mensen hebben aldoor verklaard dat ze een flinke inhaalslag zouden maken omdat ze 100 extra examinatoren zouden opleiden. Uit ons onderzoek bleek vorige maand al dat dit gelogen is.” aldus Hansen.

aantal praktijkexamens B Q3 2019
aantal praktijkexamens B Q3 2023