Kamps: ‘Geertje Hegeman geeft gewoon een eerlijk antwoord!

Loading

Het is het gesprek van de dag op onze kleine redactie. Hoe verhoudt de brief van de hoogste baas van het Directoraat Generaal Mobiliteit zich tot de geloofwaardigheid van dit onderdeel van het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat? Gaat Cees van der Burg zijn excuses aanbieden aan voormalig rijschoolhouder Henrie Kamps of kijkt ook hij de andere kant op?

“Het gedrag van deze dame, ook nog eens het Hoofd Verkeersveiligheid van het Ministerie, is toch ronduit verwerpelijk. Nu zie je hoe onbetrouwbaar onze overheid is geworden. Wij gaan dit zeker bespreken binnen ons onderzoekscollectief omdat dit alle perken te buiten gaat”, zegt een van de redacteuren.

Volgens het handjevol journalisten worden honderdduizenden jongeren structureel misleid door de overheid. Er is volgens Hegeman eigenlijk nauwelijks onderzoek gedaan naar het effect van een rijopleiding in relatie tot de verkeersveiligheid. En nu dat naar buiten komt beweert ze dat ze dat nooit heeft gezegd en komt haar baas met rechtsmiddelen op Kamps af? Die brief van DGMO bevestigd wat Kamps en een deel van de branche al jaren beweren. Dat de huidige rijopleiding toch vooral een verdienmodel is geworden voor het CBR en een middel om maximale invloed te hebben op de branche. Je gelooft dit toch niet.”

Of Follow the Money onderzoek gaat doen naar deze nieuwe affaire is momenteel onduidelijk, maar de brief van Cees van der Burg in combinatie met de beelden die Kamps heeft vrijgegeven zullen zeker ter sprake komen met enkele Kamerfracties.

Henrie Kamps wil er, na overleg met zijn juristen, niet al te veel over kwijt. “Ik denk dat mevrouw Hegeman gewoon een eerlijk antwoord heeft gegeven. Ik heb in de vijfentwintig jaren dat ik tv-programma’s regelmatig de regie gedaan bij praatprogramma’s. Zij komt op mij over als een eerlijke vrouw. Ze heeft zich op dat moment echter niet de impact gerealiseerd van haar opmerkelijke uitspraak. En volgens mij weet ze ook niet dat het CBR zich al jarenlang zelf bevoordeeld door zich pro-actief te storten op een zelf ontwikkelde rijopleiding.”