Kamps filmde gesprek met RTV Oost hoofdredactie…..

Tubantia en RTV Oost schreven eerder Gerard Sanderink al kapot!

Loading

Onderzoeksjournalist Henrie Kamps heeft een één uur durend gesprek op de burelen van RTV Oost met verborgen camera’s gefilmd. Op de beelden is te zien dat Kamps de hoofdredactie bewijsmateriaal geeft over het rommelen met examencapaciteit door het CBR. Hiermee verzamelde de journalist bewijzen die op een later moment in een tv-programma ‘Wolvenjacht’ worden getoond.

Het is ongekend hoe een publieke omroep ontmaskerd wordt door iemand die door dezelfde publieke omroep structureel in een kwaad daglicht wordt gesteld. Kamps was ooit de eerste externe producent en hielp de regionale zender in de beginperiode met het maken van tv-programma’s en opleiden van personeel. De tv-reportagewagen die Kamps met een compagnon ontwikkeld had deed jarenlang dienst voor tv-programma’s op locatie.

“Ik heb deze vergaande actie gedaan omdat ik eerder heb gezien hoe RTV Oost en Dagblad Tubantia dezelfde werkwijze hanteerden bij Gerard Sanderink. Ze schrijven suggestief, bieden geen kans op wederhoor, zijn vooringenomen, checken niet of nauwelijks de feiten. Ze schrijven iemand bewust kapot! Sanderink was kansloos vanaf het moment dat deze verschrikkelijke vorm van journalistiek bedrijven zich tegen hem keerde.”

“Daarmee is niet gezegd dat Gerard Sanderink of ik zelf niet af en toe iets doms hebben gedaan, maar de valse beeldvorming die RTV Oost en Tubantia bij voortduring creëren wordt met deze opnames pijnlijk duidelijk” zegt de 61-jarige voormalig tv-producent”.

Deze opnames zullen ongetwijfeld een schok teweeg brengen in omroepland, want na dit gesprek is RTV Oost in alle hevigheid verder gegaan met valse beeldvorming en heeft de feiten die ik ze in beeld overhandig bewust buiten beschouwing gelaten. Dat wordt voer voor de verantwoordelijk minister die rond het Voice-schandaal een gesprek aan ging over de werkwijze bij een commerciële tv-producent.

Kamps dient een klacht in bij de Raad voor de Journalistiek en laat in de Tweede Kamer vragen stellen over deze werkwijze bij de publieke omroep aan staatssecretaris Uslu; partijgenote van CBR directeur Alexander Pechtold.

Sinds 10 januari 2022 is Uslu staatssecretaris Cultuur en Media in het kabinet-Rutte IV. Ze werd daartoe aangespoord door Rob Jetten en een gesprek met Sigrid Kaag, enigszins verbaasd was ze wel, want ze was geen lid van D66.

bron: Rijksoverheid

[tekst gaat door onder afbeelding]

Kamps bestelde in januari voor ongeveer €100 een geluids- en videopen

In het gesprek, dat ook met een geluidspen is opgenomen, zien en horen we hoe Kamps de hoofdredacteur Henk Jan Karsten, plaatsvervangend hoofdredacteur Patrick Holtkamp en voormalig Telegraaf journalist bewijsmateriaal aanlevert van de integriteitsschendingen van Alexander Pechtold en het CBR.

Ook wijst Kamps de drie publieke omroep-medewerkers meerdere malen op hun wettelijke taak en verteld hij hen dat Pechtold net enkele dagen voor het gesprek opnieuw een Twentse Rijschool heeft laten schorsen. Met dezelfde werkwijze; pesten, uitdagen, er in luizen en dan schorsen.

Zowel de hoofdredacteur Henk Jan Karsten als journalist Jan Colijn erkennen dat RTV Oost in de kwestie geen feitencheck heeft gedaan, niet eens het vonnis heeft gelezen.

De opnames worden gebruikt voor een mini-serie of documentaire die in 2025 wordt uitgezonden: ‘Wolvenjacht’.

Opmerkelijk is dat Kamps het tv-programma vooraf heeft gefinancierd met geld uit donaties van Gerard Sanderink. “Dat is geen geheim, want de advocaat die Sanderink in de rechtszaal keer op keer het vuur aan de schenen legt heeft de betaling gezien op het overzicht wat er met de donaties van Sanderink is gebeurt. Die zijn gebruikt waarvoor ze waren betaald: in de strijd tegen het CBR”.