Kamps is bereid tot gesprek met Pechtold!

enige voorwaarde: de directie van het ministerie moet het gesprek voorzitten..

Loading

Rijschoolhouder/journalist Henrie Kamps is zeker bereid om in gesprek te gaan met algemeen directeur Alexander Pechtold van het CBR. De enige voorwaarde: de directeur van het Directoraat Generaal Mobiliteit of zijn plaatsvervanger zou het gesprek moeten voorzitten.

Wat Kamps betreft kan het een gesprek zijn dat op zeer korte termijn zorgt dat het rustig wordt rond verschillende examenlocaties.

“Enkele weken geleden zou directeur-generaal Kees van der Burg tegen Pascal Hansen, die inmiddels voorzitter van de Vereniging ConsumentenBelang Autorijbewijs is geworden, hebben gezegd dat hij een onderzoek gaat instellen. Dat kan een prima insteek zijn. Tot wij het eens zijn over wat dat onderzoek gaat omvatten gaan wij door met de verschillende onderzoeken. Hoeveel examens rijdt het CBR ten opzichte van twee jaar geleden, waarom zijn er geen extra examinatoren opgeleid, waarom is er enorme verborgen (RIS) capaciteit, waarom wordt de tussentijdse toets gehandhaafd en hoe misleidend is het CBR slagingspercentage?” zegt Kamps als wij hem vragen wat de onderzoekstaken op dit moment zijn.

Voorzitter Pascal Hansen van VCBA gaat contact opnemen met het secretariaat van de directeur-generaal en een brief sturen aan het Directoraat Generaal Mobiliteit.