Kamps sleept journalist RTV Oost voor de Raad voor de Journalistiek

Hoofdredactie RTV Oost faalt!

Loading

Ondanks een gesprek met de hoofdredactie van RTV Oost blijkt uit de berichtgeving van vandaag dat RTV Oost bewust foute berichtgeving doet via haar mediakanalen. Reden voor Needenaar Henrie Kamps om een officiële klacht in te dienen bij de Raad voor de Journalistiek tegen RTV Oost journalist Jan Colijn.

Kamps zegt dat hij ondanks een slecht gesprek met de hoofdredactie van RTV Oost eerder deze week Colijn had toegezegd geen klacht in te dienen, omdat Kamps tijdens het gesprek merkte dat Colijn erg was aangedaan door de beschuldigingen van Kamps.

“Ik herinnerde mij dat Colijn destijds beweerde dat hij niet zelf de kop van het artikel ‘Veroordeelde ex-rijschoolhouder duikt weer op bij rijexamens’ had gemaakt. Ik weet het niet zeker, maar volgens mij beweerde hij destijds dat de eindredactie de koppen maakte. Zeker weet ik dat niet” Die kop, die ook via NOS.nl werd verspreid, steekt Kamps het meest maar ook inhoudelijk publiceert RTV Oost veelvuldig onwaarheden.

Kamps zegt te kunnen bewijzen dat hij niet veroordeeld is en geen ex-rijschoolhouder is; zijn bevoegdheid is geldig tot 2027.

“De hoofdredacteur Henk Jan Karsten heeft tien jaar lang studenten opgeleid bij de School van de Journalistiek Windesheim in Zwolle en wist mij te vertellen dat de rechter tevens had gevonnist dat ik niets slechts mocht schrijven over CBR. Wat een broddelaar. Hij haalt twee dossiers door elkaar en ik denk dat die vooringenomenheid de maat is bij deze voormalige journalist. Gestegen door gebrek aan gewicht noem ik dat. Bij navraag werd direct duidelijk dat niemand bij RTV Oost de feiten destijds heeft gecheckt of het vonnis heeft gelezen. Geen wederhoor en de berichtgeving lijkt grotendeels 1op1 ‘overgenomen’ van Tubantia” zegt Kamps.

Kamps meld dat hij zich zal neerleggen bij de uitspraak van de Raad van Journalistiek en daarna geen rechtsmaatregelen zal nemen tegen de RTV Oost journalist.

“Ik heb met Colijn te doen. Hij was echt verontwaardigd en ik had medelijden. Ik denk dat hij wel oké is, maar dan moet hij intern maar uitvechten aan wie hij dit broddelwerk te danken heeft.