Is de Koepel Rijopleiding & Verkeerseducatie een wassen neus?

Loading

Te pas en te onpas verwijzen ambtenaren en het CBR bij besluitvorming naar overleg met de branche; met ‘de Koepel’. Uit onderzoek blijkt echter dat de Koepel (KRV) in feite minder dan 10% van de rijscholen vertegenwoordigd. Waarbij opvallend is dat de voorzitter een voormalig directeur van het CBR is die sinds een half jaar onderwerp van discussie is vanwege beschuldigingen van ernstig grensoverschrijdend gedrag bij de ondergang van de Haagse rijschool CityLine.

“De Koepel lijkt slechts bedoeld als ‘kunstmatige steunpilaar’ voor de onderbouwing van het beleid dat het CBR en ministerie binnen de rijschoolwereld willen doordrukken. Bij het presenteren van beleidsmaatregelen wordt door het ministerie, indirect dus door het CBR, in de Tweede Kamer regelmatig verwezen naar (zogenaamd) overleg met de branche en daarbij wordt dan de Koepel als ultieme gesprekspartner genoemd. Het lijkt eerder een geniale zet van Alexander Pechtold om de overige 90% van rijschoolwereld buitenspel te zetten. Pechtold heeft dat ook wel eens laten doorschemeren bij een radiointerview. Er is zelfs een stroman van het CBR neergezet als voorzitter: Jos Vaessen. Voormalig CBR directeur. Echt belachelijk!” zegt een groep zelfstandige rijscholen.

[tekst gaat door onder video]

Pechtold wil meer in invloed in de rijschoolwereld….

Opmerkelijk is dus dat een bekritiseerde, voormalige CBR directeur de voorzitter is geworden van de Koepel. “Jos Vaessen wordt samen met Vera Bergkamp beschuldigd van ernstig grensoverschrijdend gedrag binnen de rijschoolwereld ten tijde dat beiden de directie vormden van het CBR. In het geval van Vera Bergkamp is dit gemeld aan het Presidium van de Tweede Kamer. De griffier heeft dit bevestigd en laten weten dat Bergkamp hiervan op de hoogte is gesteld. Vera Bergkamp heeft inmiddels aangekondigd te vertrekken. Het is niet bekend of haar vertrek mede verband houd met de beschuldigingen.