Kringcoördinator Verheij sluit de ogen bij Brünen examen…

CBR liegt!

Loading

Achtentwintig praktijkexamens werden door het CBR dit voorjaar afgebroken, omdat dat volgens het CBR het protocol is als een examenrit ‘achtervolgt’ wordt. Rijscholen en ouders waren woest op voormalig rijschoolhouder Henrie Kamps. Er volgde een Kort Geding waarna de rechter vonniste dat Kamps het recht had om examenauto’s te spotten, omdat het nu eenmaal zijn journalistiek recht is om te controleren of het CBR zich wel aan de wet houd. In dit geval artikel 83 van het Reglement Rijbewijzen. Het CBR, Tubantia en RTV Oost wekten, tegen beter weten in, de indruk dat Kamps veroordeeld was door de rechtbank. Maar dat lijkt eerder boze opzet dan feitelijk. Het was louter valse beeldvorming, bedoeld om Kamps nog meer te beschadigen. De klokkenluider ontving zelfs doodsbedreigingen

Vandaag reed de voorzitter van Consumentenbelang mee met Kamps en tot zijn verbazing werd het faalangstexamen van een Brünen kandidaat niet afgebroken. De examenrit van half drie is op video vastgelegd in het bijzijn van de consumentenorganisatie.

“Het toeval wilde dat CBR kringcoördinator Verheij het examen zelf afnam. Zij heeft ons zeker zien rijden en wij hebben het examen bijna 30 minuten lang gespot volgens de voorwaarden die de rechter heeft gesteld; niet structureel, niet onafgebroken en zonder het overige verkeer in gevaar te brengen. Dan is het toch ontluisterend dat vandaag het praktijkexamen door Verheij niet vroegtijdig wordt afgebroken. Gewoon schaamteloos en gecorrumpeerd gedrag!” zegt voorzitter Hansen van de VCBA.

Tegelijkertijd is nu duidelijk dat het CBR dit voorjaar een maatregel toepaste die onrechtmatig was. Onnodig en alleen bedoeld om via jonge kandidaten een jarenlange haatcampagne tegen Kamps te laten escaleren. Het CBR brak, zonder enig gevoel voor de kandidaten, hun examens af. Geen enkele menselijke maat! Nu doet het CBR dat kennelijk niet meer, waarom toen dan wel met een zogenaamde gunstige uitspraak van de rechtbank ‘op zak’? Zeer ongeloofwaardig en kwalijk!

“Het ministerie van I&W heeft vandaag onze brandbrief ontvangen en wij zullen dit voorval met de kringcoördinator Verheij natuurlijk ter sprake brengen… als het zover komt. Dit soort types moeten we kwijt als we ooit een betrouwbare overheid willen garanderen.” zegt Hansen.

Gerelateerde berichten