Maakt Verkeersschool Brünen zich, met hulp van het CBR, schuldig aan oneerlijke handelspraktijken?

Loading

Dat antwoord zal deze week moeten komen vanuit het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen. De directeur Bedrijfsvoering en Hoofd Juridische Zaken hebben een brief ontvangen van consumentenbelang (VCBA). Het CBR en Verkeersschool Brünen onderhouden volgens rijscholen in Twente al een tijdje een bijzondere en warme band. Nog onlangs reed Alexander Pechtold mee tijdens een examenrit van de Enschedese BOVAG rijschool. En in 2021 verleende het CBR Brünen medewerking bij videoregistratie van examenroutes.

De rijschool ligt al een tijdje onder een vergrootglas bij journalisten. Er is een sterk vermoeden dat Verkeersschool Brünen én het CBR zich samen schuldig maken aan oneerlijke handelspraktijken; vals spelen. Vorig jaar publiceerde een voormalig rijschoolhouder al enkele artikelen over de bedenkelijke werkwijze van Enschedees grootste rijschool.

Die publicaties zorgden op 8 maart vorig jaar voor een ernstige mishandeling van de publicist bij het examencentrum van het CBR. Volgens de enige getuige, een Turks/Nederlandse leerlingbegeleidster, verklaarde een van de directieleden van Brünen: “Hij verdient dit om wat hij schrijft op zijn blogs” Het Gerechtshof Arnhem/Leeuwarden moet nog een uitspraak over deze mishandeling doen in een artikel 12 Sv procedure. Het CBR weigert, tot op de dag van vandaag, een onderzoek in te stellen. Nog erger; het CBR zorgde ervoor dat de mishandelde journalist werd opgepakt en onterecht in de cel belandde, terwijl hij een hartinfarct had opgelopen tijdens de mishandeling. Hij belandde urenlang op de Eerste Hulp van het Enschedese ziekenhuis en is nog steeds niet hersteld.

Niet alleen de consumentenvereniging VCBA, maar ook enkele middelgrote rijscholen, stellen inmiddels kritische vragen aan het CBR. Er zijn al vier WOO verzoeken ingediend. Zo is er het verwijt dat Verkeersschool Brünen bevoordeeld wordt; via de zogenaamde ‘privileges’. En door handigheidjes met RIS examencapaciteit; waardoor kandidaten van Brünen vele weken eerder een examen kunnen krijgen.

En dan is er sinds vorige week de onderstaande veelbesproken ‘pop-up’; die volgens kenners ‘op zijn minst misleidend is’. Gaat de CBR directie of Juridische Zaken deze kwestie oplossen of in de doofpot stoppen?

wat vind het CBR van deze pop-up?

Gerelateerde berichten