‘Maandag moet CBR honderden documenten openbaren over angstcultuur!’

CBR houd decennia angstcultuur bij rijscholen in stand via machtigingen van leerlingen!

Loading

Aanstaande maandag moet het CBR via haar website honderden documenten openbaren, waaruit zal blijken dat de problemen tussen rijscholen en het zelfstandig bestuursorgaan al langer dan 10 jaar voortduren. Het gaat daarbij niet om de veelgenoemde rijschool Rijbewijzz van Needenaar Henrie Kamps, maar een middelgrote Twentse Rijschool.

Al maanden probeert het CBR om de jarenlange kritiek van rijscholen in de doofpot te houden, maar dankzij de Wet Open Overheid moet de organisatie nu een berg aan informatie openbaren. En dat is nog maar het topje van de ijsberg.

“Wie praat raakt zijn rijschool kwijt!”

Iedere nieuwkomer onder de rijscholen krijgt al direct goedbedoelde waarschuwingen: “Ga nooit de strijd aan met een examinator. Voor je het weet wordt je geschorst. Geen recht op een beroepsprocedure, niet eens een wederhoor” zegt een van de vele geschorste rijschoolhouders.

De rijschool in het bovengenoemde WOO verzoek is vorige week hetzelfde overkomen: “Geschorst vanwege grensoverschrijdend gedrag” In Enschede weten alle rijscholen om wie het gaat, maar niemand durft het hardop te zeggen. Bang om geschorst te worden”

Consumenten Belang Autorijbewijs publiceert alle documenten maandag direct via Rijvisie.nl

Het WOO verzoek is dit voorjaar ingediend door de Vereniging Consumenten Belang Autorijbewijs nadat er via www.klagenovercbr.nl een aantal klachten van (ouders van) leerlingen waren binnengekomen dat leerlingen het gevoel hadden dat ze bewust zakten omdat examinatoren problemen hadden met de rijschool. Na veel pogingen tot vertraging moet het CBR nu aanstaande maandag de documenten vrijgeven en publiceren.

RTL Nieuws, Dagblad Tubantia én RTV Oost zijn door VCBA geïnformeerd.