Minister breidt macht CBR uit!

Kleine rijscholen hebben over een tijdje geen bestaansrecht meer!

Loading

De kogel is door de kerk. Er komt, in tegenstelling tot het zo geroemde advies van Emile Roemer, geen nieuw bestuursorgaan boven het CBR. Een flink deel van de taken van het CCA komt terecht bij het CBR, waardoor het CBR over enkele jaren de volledige controle over rijscholen heeft. Een ‘horrorscenario’ voor de rijscholen volgens onderzoekers.

“Het CBR is al een tijdje bezig om met aanbieders van rijschoolsoftware afspraken te maken. Hetzelfde met de theoretische leermiddelen. Ze trekken nu alles al naar zich toe. Er lopen al rechtszaken tussen Verjo, VekaBest en het CBR. En wie goed oplet merkt ook dat het CBR en PlanGO naar elkaar toetrekken. Geloof mij maar dat er straks 1 groot leerlingvolgsysteem komt dat door ontwikkeld en beheerd gaat worden door het CBR; daar zit zelfs de theorie in en dan heb je Verjo en VekaBest niet langer nodig. Dan heb je als rijschool te maken met een ‘lock-in’. Je bent met armen en benen verbonden met het CBR en kunt zelf geen vrije stap meer zetten.” zegt rijschoolhouder Henrie Kamps.

Kamps weet waar hij over praat zegt kenners. Hij heeft zelf ooit zo’n ‘lock-in’ ontwikkeld voor de Eredivisie en Oranje. Jarenlang kon geen van de Eredivisieclubs, zelfs Ajax, PSV en Feyenoord niet, buiten het video-on-demand platform van het vroegere bedrijf van Kamps [Sport2Media, red] video’s aanleveren bij de zender en het nationaal archief Beeld & Geluid. Bijna 10 jaar lang waren alle voetbalclubs afhankelijk van de diensten van Sport2Media; het bedrijf dat hij in 2010 verkocht.

“Ik hoop voor de rijschoolwereld dat initiatieven, vooral de Vereniging Voor Rijschool Collectieven (VVRC) zorgen dat 90% van de rijscholen en zzp’ers zich laten horen in Den Haag. De zoveel genoemde ‘Koepel’ vertegenwoordigt volgens mij minder dan 10% van de branche en staat onder leiding van een ja-knikker van het CBR. Een voormalig directeur [Jos Vaessen, red] die samen met Vera Bergkamp zelfs beschuldigd wordt van het kapot maken van Kris Kalloe en zijn rijschool CityLine” aldus de plaaggeest van het CBR.

“Gelukkig gaat Nederland op 22 november naar de stembus en komen er frisse, nieuwe Tweede Kamerleden waarvan een flink deel afstand zal nemen van dit ‘handjeklap'” besluit van demissionair minister Mark Harbers. Die zal zelf op enig moment wel directeur worden van het CBR. Let maar op!” aldus Kamps.