VIDEO: In 2024 meer dan 20 weken wachten op praktijkexamen!

Minister Harbers en Pechtold informeren de Tweede Kamer opnieuw onjuist!!

Loading

Hoe kun je als belangenorganisaties bewijzen dat Minister Mark Harbers in zijn brief van 9 november aan de Tweede Kamer voor de tweede keer dit jaar verkeerde informatie doorgeeft?

Simpelweg door screenshots van vandaag te tonen uit het reserveringsplatform TOP. Hieruit blijkt dat kandidaten van rijscholen in bijna het hele land pas vanaf begin april een kans hebben op een van de weinige ‘vrije’ plekken voor een praktijkexamen kunnen reserveren. Eigenlijk is er vanaf week 15, 16, of 17 in 2024 landelijk gezien pas weer sprake van ‘redelijke’ examencapaciteit.

‘Daar waar de minister in zijn brief schrijft dat allen in de Randstad de wachttijden maximaal 20 weken zijn liegt de minister. Uit onderstaande screenshots blijkt dat in heel veel locaties buiten de Randstad de wachttijden ook 20 weken en langer zijn’ reageert Pascal Hansen van Consumentenbelang (VCBA).

fragment uit de brief van 9 november (vorige week) van de minister aan de Tweede Kamer

‘We leven nu met zijn allen in week 46 van ’23 en de eerste week van april is week nummer 14 van ’24. Bij ons is 6 weken + 14 weken toch echt 20 weken. Wij hebben vandaag een brief gestuurd naar het secretariaat van de Directeur Generaal Mobiliteit Kees van der Burg, naar de minister en naar Tweede Kamer fracties. Eerder dit jaar werd de Kamer al voorgelogen door deze minister toen hij schreef dat het CBR vorig jaar 700.000 praktijkexamens had afgenomen. Uit ons onderzoek bleek dat dit er echter maar 440.000 waren. Hij moest toen opnieuw naar de Tweede Kamer en bedankte ons daarna in een persoonlijke brief voor onze alertheid. Nu is het weer hetzelfde liedje’ schrijven de onderzoekers.

kijk naar de video met het bewijs dat de minister liegt tegen de Tweede Kamer