Misleiding Verkeersschool Brünen?

Loading

De inzet van een mystery-guest bij het onderzoek bij grote rijopleiders begint al de eerste resultaten op te leveren. De Enschedese BOVAG opleider Brünen berekent, zo blijkt uit een adviesgesprek, onterecht een standaardopslag voor een spoedexamen die het CBR in rekening zou brengen voor een spoedexamen bij de Brünen ‘Spoed Rijopleiding’. Maar uit dit telefonische adviesgesprek blijkt dat Brünen volstrekt niet geïnteresseerd is of de kandidaat wel voldoet aan de CBR voorwaarden voor een spoedexamen.

“Wij hebben vorige week al een brief met het verzoek om vanuit het CBR onderzoek te doen naar de misleidingen van deze opleider naar het CBR gestuurd. Gericht aan de directeur Bedrijfsvoering van het CBR [ Jan Jurgen Huizing, red ] en het Hoofd Juridische Zaken en ondertussen hebben wij een bevestiging ontvangen. Maar het CBR wil niet inhoudelijk binnen vijf werkdagen reageren.

Wij vermoeden dat bij Brünen jongeren op de website bewust worden misleid en dat het CBR dit gedoogd of nog kwalijker er misschien wel bewust aan meewerkt.” zegt Pascal Hansen van de VCBA.

“De wachttijden zijn nog steeds enorm lang en uit onderzoek blijkt dat RIS kandidaten, onterecht, veel sneller een examen krijgen. Dat is al niet eerlijk. Maar klanten lokken met een ‘spoedexamen’ gaat nog een stap verder. Om een spoedexamen te krijgen bij het CBR gelden strenge voorwaarden.

Je mag een spoedexamen doen als je langer dan 6 maanden naar het buitenland gaat voor werk of stage. Je hebt daar een officiële verklaring van je werkgever of school nodig. Hierop moeten de vertrekdatum en de verblijfsperiode vermeld staan.

bron: CBR.nl

In het telefoongesprek erkent de telefoniste dat Verkeersschool Brünen dat helemaal niet interesseert. En extra opmerkelijk is het om te horen dat de medewerkster van Brünen zegt “Als je nu je examen zou aanvragen dan zit je op midden oktober’.

“Een zoekactie in het reserveringsplatform TOP van het CBR laat ons echter zien dat er via de eerlijke route pas begin januari 2024 praktijkexamen B plekken beschikbaar zijn. Wij zijn benieuwd naar de antwoorden vanuit het CBR” zegt VCBA.

In het telefoongesprek (hieronder) wordt in ieder geval duidelijk dat het hier niet gaat om echte spoedexamens. Daar gelden namelijk die strenge voorwaarden voor. Dat Brünen wel standaard de toeslag factureert ,die het CBR hiervoor normaliter in rekening brengt, is zeer opmerkelijk. Dan klopt hier dus iets niet.

Luister naar een fragment uit het adviesgesprek met Verkeersschool Brünen.

fragment van adviesgesprek met Verkeerscollege Brünen
screenshot van Brünen website