Na Pechtold ook Vera Bergkamp beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag bij CBR…

Loading

De kritiek op de huidig Kamervoorzitter Vera Bergkamp zwelt aan. In een vernietigende column in de Telegraaf wordt deze week beschreven hoe Vera Bergkamp te werk is gegaan bij het beschadigen van haar voorgangster Arib. Saillant detail dat uit onderzoek blijkt dat de wijze waarop Vera Bergkamp haar voorgangster erin heeft geluisd veel gelijkenis vertoont met hoe Alexander een journalist/rijschoolhouder kapot heeft gemaakt. Maar dat is niet de enige overeenkomst, zo blijkt uit een klacht die onze redactie een half jaar geleden ontving van een andere kapotgemaakte rijschool: het Haagse CityLine. Ook daar valt de naam van Vera Bergkamp als het gaat om grensoverschrijdend gedrag. Vera Bergkamp was destijds adjunct-directeur van…… het CBR.

Hoewel een WOB verzoek over de betrokkenheid van Vera Bergkamp in de jaren dat zij adjunct directrice was bij het CBR niets heeft opgeleverd, volgens het CBR zijn de archieven uit die tijd inmiddels vernietigd herinnert het slachtoffer van destijds zich de gebeurtenissen en de gevolgen van Vera Bergkamp betrokkenheid nog als de dag van gisteren. Het slachtoffer raakte zijn Haagse rijschool, maar was ook in privé alles kwijt. In een eerste interview beschrijft het slachtoffer hoe het CBR keer op keer de politie tegen hem opzette. In feite dezelfde modus operandi als die die Alexander Pechtold vorig jaar hanteerde jegens rijschool Rijbewijzz.

Nu, bijna twintig jaar later, is het toenmalige slachtoffer nog steeds bang om zijn verhaal te vertellen. Waar hij een half jaar geleden nog zijn verklaring introk, durft hij nu pas voor het eerst een interview te geven nu er landelijke aandacht komt voor de angstcultuur binnen de rijschoolwereld.

Het presidium van de Tweede Kamer heeft inmiddels de onderzoekers bevestigd dat Vera Bergkamp op de hoogte is van de beschuldigingen aan haar adres. De griffier heeft een van de betrokken journalisten hierover schriftelijk geïnformeerd. De fractie van haar partij D66 en huidige fractieleider Sigrid Kaag zijn tevens op de hoogte, maar iedereen zwijgt als het graf. Ook hoofdrolspeelster Vera Bergkamp….

Luister hieronder naar een fragment uit het interview met het toenmalige slachtoffer.

Gerelateerde berichten