Onderzoek naar rijschool BOVAG voorzitter Arno Smits….

Loading

Smits Opleidingen is het bedrijf van de voorzitter van BOVAG Rijscholen; Arno Smits. Het bedrijf heeft, vreemd genoeg, twee inschrijvingen bij het CBR. Volgende week starten wij een onderzoek naar bestuurders van brancheorganisaties en er zijn WOO verzoeken voorbereid voor het CBR. Onze redactie wil net als bij BOVAG opleider Brünen inzage in het aantal afgegeven machtigingen voor de Tussentijdse Toets in het tijdsbestek van een jaar. Hoe eerlijk handelt de rijschool van Arno Smits? Kan de voorzitter van de BOVAG Rijscholen eigenaar Sjaam Kalloe van het Amsterdamse Top-Drive iets verwijten?

Smits Opleidingen heeft volgens het CBR 6 RIS instructeurs en deed tussen 1 juli 2022 tot 30 juni 2023 ruim 200 eerste praktijkexamens en maar 60 Tussentijdse Toetsen. Dat is opmerkelijk, omdat bij een RIS opleiding het CBR als voorwaarde stelt dat de derde toets binnen RIS verplicht door het CBR moeten worden opgevoerd.

Het CBR eist dat de 3e toets bij RIS door het CBR wordt uitgevoerd… maar doen RIS opleiders dat wel consequent?

Een WOO verzoek moet uitwijzen of Smits Opleidingen, net als BOVAG opleider Brünen, standaard iedere leerling een machtiging laat afgeven voor de Tussentijdse Toets, maar ze mogelijk gebruikt om dummies te genereren.

Gerelateerde berichten