CBR heeft geen 100 extra examinatoren in dienst genomen!

Pechtold deed valse belofte...

Loading

Amper twee jaar geleden schitterde Alexander Pechtold samen met de Enschedese kringcoördinator Elise Verheij in een video waarin het CBR een update geeft over de voortgang na de tweede Corona Lockdown. In een goed voorbereid interview spreekt Pechtold Nederland op geheel eigen wijze toe. Pechtold spreekt over de instroom van zeker 100 extra examinatoren. Nu ruim twee jaar later wordt duidelijk dat Pechtold Nederland wederom iets heeft wijsgemaakt. Net als bij het corruptieschandaal rond de omkoping met een appartement van €135.000. Dat luidde in 2018 het einde van zijn politieke loopbaan in…

Uit een vorige week gepubliceerd WOB verzoek op de website van het CBR blijkt dat het CBR helemaal geen 100 extra examinatoren heeft geworven sinds 2022. Tussen januari 2022 en mei 2023 zijn er volgens onderstaand spreadsheet (door het CBR vrijgegeven bij het WOB verzoek) slechts 35 examinatoren bij gekomen.

Dat gegeven, samen met een hoger ziekteverzuim en de compensatie van de ‘overgewerkte’ zaterdagen (CBR compenseert ‘overwerk’ in 200% vrij tijd) is de werkelijke reden dat de wachttijden in het hele land sinds begin 2022 twee tot drie keer hoger zijn dan Pechtold ons in het studiogesprek wijs wilde maken.

Het argument dat Pechtold en de minister de Tweede Kamer voorhouden, dat de wachttijden zouden zijn opgelopen door de lage slagingspercentages van rijscholen, is alleen bedoeld om de media en politiek om de tuin te leiden. Pure misleiding!

[tekst gaat door onder afbeelding]

bron: CBR WOB verzoek
fragment uit studio interview 17 augustus 2021

Gerelateerde berichten