Enschedese examinator Jolande Ulfman overtrad bewust de Corona regels!

Loading

Al bijna een half jaar doet de afdeling Juridische Zaken van het CBR er alles aan om een ernstige overtreding van de Corona-regels in 2021 in de doofpot te houden. Een WOO verzoek van onze redactie wordt telkens opnieuw vertraagd en ‘belastende’ foto’s en video’s van de overtredingen zijn volgens het CBR niet meer downloadbaar op de telefoons van de betrokken examenmanager of kringcoördinator. Het verslag tussen de examenmanager en de betrokken examinator over deze ernstige overtreding, dat volgens het CBR wel heeft plaatsgevonden, wil het CBR niet openbaar maken; omdat het ‘staatsgeheim’ is. Onze redactie heeft daar bezwaar tegen aangetekend en zal desnoods het oordeel over laten aan de bestuursrechter.

Examinator Jolande Ulfman stond in 2020 en 2021 bekend als Corona-ontkenner, vaccinatieweigeraar en voorspelde dat in januari 2022 wereldwijd de mobiele telefoons niet meer zouden werken. ‘Een wappie’ wordt de voormalig politie-agente (ook al) intern genoemd! Dat was onder andere bekend bij de Needse rijschoolhouder Henrie Kamps en de CBR collega’s van Ulfman. Ze is overigens niet de enige; een deel van het examinatoren-korps verzet zich tegen de CBR Corona regels. Dat is vreemd, want het CBR strafte wel met enige regelmaat Twentse rijscholen door examens af te breken. Twee zeer ervaren examinatoren, Michel Haije en Marcel Voorhuis, gingen eerder al de mist in door bewust het verplichte mondmasker af te doen tijdens praktijkexamens, maar ook dat incident beland in de doofpot. Wel raakt Haije zijn ‘erebaan’ als kringcoördinator kwijt aan een plichtsgetrouwe collega.

Als Kamps, hij wacht op de terugkomst van zijn examenkandidaat in een hoekje van het examenterrein, op een bepaald moment ziet dat Ulfman bewust leerlingen (soms tot driemaal toe) bij een examen de hand schud, meld hij dat via Whatsapp bij de lokale kringcoördinator. Hij maakt zich grote zorgen, omdat juist de doelgroep jongeren op dat moment thuis de vaders, moeders, opa’s en oma’s besmetten. Mogelijk met fatale gevolgen.

De kringcoördinatrice bericht hem dat het ‘probleem bekend is’ en adviseert Kamps om melding te doen bij examenmanager Mark Keijsers. En dat doet Kamps per mail. Volgens de juristen van het CBR kan de kringcoördinator de Whatsapp-communicatie niet meer vinden of wil het CBR die niet openbaar maken.

De mails van Kamps aan de examenmanager zijn wel teruggevonden bij het CBR en worden binnenkort openbaar gemaakt. Er zijn screenshots van Whatss-app berichten maar die zijn ‘geblurd’, wazig en dus onleesbaar. De bijbehorende foto’s of video’s zijn niet meer te downloaden volgens het CBR. Waarom niet? Dat weet het CBR niet, dat moet onze redactie volgens het CBR hen maar vertellen. De omgekeerde wereld. Het doet ons denken aan het gedoe met de Nokia telefoon van Mark Rutte! CBR ambtenaren kopiëren dat gedrag kennelijk.

Nadat Kamps, op advies van de kringcoördinator, per mail zijn zorgen heeft gedeeld met de examenmanager blijft het stil en Jolande Ulfman blijft in de weken daarna. handenschuddend, gewoon actief als examinator. Tot de inmiddels bij het CBR verguisde rijschoolhouder enkele weken later een artikel publiceert via het blog RijschoolProfs.nl en Dagblad Tubantia dat bericht oppikt en vragen stelt bij het CBR. Ook daarna blijft het stil.

Hoewel, niet helemaal. Kamps wordt er door een collega van Ulfman ingeluisd en vrijwel direct geschorst voor drie maanden, onder andere omdat hij volgens divisie-manager Harold Bekhuis over CBR medewerkers heeft geschreven op een blog en foto’s maakt. En dat mag niet volgens de inschrijvingsvoorwaarden van een rijschool. Maar Kamps werkt halftime als journalist en halftime als rijschoolhouder. Hij laat zich niet het zwijgen opleggen, al helemaal niet als de gezondheid van ouderen in het geding komt.

Divisiemanager Rijvaardigheid Bekhuis informeert Kamps op 19 november 2021 dat hij ook wordt geschorst omdat zijn dashcam is ‘aangesprongen’ tijdens een examenrit met examinator Bernd Ouwersloot. Dat laatste, zo beweren getuigen, is een valse verklaring van de collega van Ulfman. Bekhuis regelt pas weken, nadat hij Kamps heeft geschorst en de toegang tot het CBR examenterrein heeft ontzegd, dat Ouwersloot per mail een valse melding opstuurt. Dat is volgens ons strafbaar, een flagrante schending van het ambt. Misbruik van de macht.

Het is dan 3 december 2021. Dan pas maakt Ouwersloot de melding waarop de schorsing van enkele weken eerder is gebaseerd. Bizar!

[tekst gaat door onder afbeelding]

pas weken na de schorsing van Kamps maakt examinator Ouwersloot een melding...

Een onzin verhaal dat inmiddels weerlegd is door dashcam-deskundigen van Kenwood. Ouwersloot liegt in zijn mailverklaring, waarschijnlijk geholpen door Alexander Pechtold, over alles. Pechtold is op het moment dat Ouwersloot zijn mailverklaring in elkaar flanst ’toevallig’ op de CBR locatie in Enschede om, zoals hij Kamps vertelde ‘mijn mensen te helpen bij de aangiftes tegen jou!’

“Duidelijk is inmiddels dat Kamps niet zomaar CBR medewerkers per mail lastig heeft gevallen. Telkens als hij mailde was dat omdat hij door de kringcoördinator, examencoach of examenmanager werd doorverwezen en omdat hij serieuze klachten of kritiek had. Deze kwestie met examinator Ulfman is exemplarisch voor het hele dossier. En als wij dan via een WOB verzoek openbaarmaking vragen dan blijkt telkens dat belastende documenten, Whatsapp berichten en andere ontbreken. Exact zoals dat bij Hugo de Jong en Mark Rutte gebeurd.” aldus onze redactie. 

Onze redactie heeft besloten om de brief die wij vandaag als reactie op verdere vertraging vanuit het CBR hebben verstuurd hieronder openbaar te maken. Volgende week gaan wij bepalen of wij de bestuursrechter inschakelen om een eind te maken aan deze doofpot-cultuur.

deze foto, gemaakt vanaf de openbare parkeerplaats, was mede de reden voor een schorsing van 3 maanden

Gerelateerde berichten