Rijvisie wil liefst Dennis Schouten of Rutger Castricum als reporter!

voormalig Powned presentatoren hebben beiden ervaring met leugens CBR

Loading

Wordt het Rutger Castricum of toch Dennis Schouten? De redactie van Rijvisie heeft dankzij forse donaties de mogelijkheid om een van beide presentatoren, of beiden, in te huren om bij het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat of het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen tekst en uitleg op te halen over de oneerlijke handelspraktijken in de rijschoolwereld. Met draaiende camera; hun specialiteit.

De voorkeur gaat op dit moment uit naar Dennis Schouten. Dat heeft enerzijds te maken met de reisafstanden en anderzijds met het feit dat Rutger een andere weg is ingeslagen.

Een van onze donateurs heeft het vorig jaar mogelijk gemaakt om het domein onrecht.nl in de toekomst te gebruiken. Dennis was een tijdje een van de gezichten van het gelijknamige tv-programma dat Powned uitzond. Het domein werd vorig jaar voor €25.000 gekocht van Vincent TV producties; een Hilversumse producent.

vanaf 2025 komen er nieuwe tv-programma’s in de serie Onrecht.nl

Natuurlijk gaan we Rutger wel polsen, omdat de reisafstand richting het ministerie van I&W voor hem gunstiger ligt. Wij overwegen om de directeur-generaal, de plaatsvervangend directeur-generaal en het hoofd verkeersveiligheid op enig moment te confronteren met draaiende camera. Het DGMO verzuimd in te grijpen bij het CBR en deze topambtenaren moeten wat ons betreft op enig moment maar eens verantwoordelijkheid ‘op camera’ afleggen. Desnoods thuis voor de voordeur.

“Dennis is weliswaar onze eerste keus, maar dat is meer omdat hij de regio kent waarin onze redactie op dit moment actief bezig is met journalistiek onderzoek en waar de politie van Enschede op dagbasis probeert dat onderzoek te frustreren. “Daarnaast zijn er een vijftal lokale CBR-ers die wij voor de voordeur van hun huis weleens wat vragen willen stellen.” zegt Pascal Hansen die momenteel de redactie heeft.

Dennis en Rutger waren beiden in het verleden al op bezoek bij het CBR. Destijds was dat vanwege fraude met theorie-examens en nu moet dat nog maar eens opnieuw rond een zwendel die wel 200 miljoen euro kan bedragen. Alleen is ditmaal het CBR zelf de verdachte van grootschalige zwendel!