Stel dat de overheid een cijfer zou geven voor makelaars of tandartsen!

CBR slagingspercentage is onwettig en misleidend voor jongeren!

Loading

Gewoon een cijfer om aan te geven naar welke makelaar, tandarts of stratenmaker u volgens de overheid het beste zou kunnen gaan? En makelaars die zich niet hebben ingeschreven om mee te doen? Die zijn dan dus niet goed voor u, daar moet u vooral niet naar toegaan. Toch? Ga vooral niet naar een tandarts die niet bereid is om mee te doen aan een gemeentelijk onderzoek dat niet wetenschappelijk is onderbouwd. Ga liever naar een tandarts die bij de gemeente meld dat iedere patiënt lachend uit de behandelstoel komt. …. volgens de tandartsassistente

Volgens het betaalde blog rij-instructie.nl heeft het CBR jonge mensen (en hun ouders) via een publiekscampagne naar rijscholen gegidst met een goed slagingspercentage. De redactie en tevens uitgever van het gelijknamige magazine Rij-instructie zet geen enkel vraagteken bij dit artikel. Geen enkele kritisch noot. Dat is veelzeggend.

Wij vinden het niet oké dat de overheid via een door de overheid gefinancierde publiekscampagne jonge mensen ‘stuurt’. Zeker niet omdat uit onderzoek al is gebleken dat het CBR slagingspercentage niet representatief is. Het aantal les-uren wordt niet in de berekening meegenomen, de voordelen van een (niet-wettige) Tussentijdse Toets evenmin én ingeschreven rijscholen kunnen het CBR slagingspercentage heel eenvoudig, al dan niet bewust, manipuleren.

Onlangs besloot het CBR haar plannen voor een zogenaamde prestatieladder af te blazen; ondermeer omdat de input oncontroleerbaar was. Er stond niet bij welke onderdeel van die ladder oncontroleerbaar was. Wat denkt u? Wij denken dat als het CBR een prestatieladder afblaast omdat er iets niet controleerbaar is dat dit maar 1 ding kan betekenen: de prestatie is niet controleerbaar. En die prestatie drukt het CBR uit in een zelfbedacht, gebrekkig, manipuleerbaar en dus oncontroleerbaar slagingspercentage.

Tientallen of misschien wel honderden rijscholen die zich niet hebben ingeschreven bij het CBR vallen sowieso buiten de boot en de consument kan zomaar gaan denken dat die rijscholen niet goed zijn.

“Ik denk oprecht dat de Vereniging Voor Rijscholen en Instructeurs [VVRI] via de Koepel bezwaar moet maken tegen een slagingspercentage dat niet betrouwbaar is en een flink deel van haar leden onnodig in een kwaad daglicht stelt en dus benadeeld. Wij gaan dat doen vanaf de consumentenzijde” zegt de vaste woordvoerder van consumentenorganisatie VCBA.

bron: rij-instructie.nl klik op afbeelding om artikel te lezen op rij-instructie.nl