VCBA: 80% examens in Doetinchem onwettig!

Bewakers en politie zorgen voor gespannen sfeer voor leerlingen...

Loading

Dag 2 van het onderzoek van de Vereniging ConsumentenBelang Autorijbewijs op de CBR locatie in Doetinchem laat hetzelfde beeld zien als Enschede en Almelo. Examinatoren rijden niet de wettelijk verplichte minimale 35 minuten met een kandidaat. Maar liefst 80% van de 25 ritten die gisteren en vandaag onder de loep zijn genomen zijn feitelijk niet valide; ongeldig. De gespotte examens duurden in gemiddeld 27 minuten.

“Wij hebben er als vereniging geen enkel probleem dat de examenritten slechts 25 minuten duren. Dat zou zelfs geweldig nieuws zijn voor de honderdduizenden jongeren die de komende jaren nog praktijkexamen moeten doen. Je hebt liever dat je maar 25 minuten in de stress zit, dan 35. Maar examinatoren hebben dat natuurlijk liever niet; het scheelt namelijk 8 x 10 minuten = 80 minuten. En dus zou er voldoende tijd over zijn om iedere dag nog 1 extra praktijkexamen af te nemen. Daardoor zou het capaciteitsprobleem voor een belangrijk deel opgelost zijn.

Het CBR doet er alles aan om ons onderzoek te frustreren en ons in de media neer te zetten als criminelen. Kennelijk houden ze niet van harder werken!

ook in Doetinchem wordt de politie opgeroepen waneer wij op de
openbare weg op grote afstand (150 meter) van het CBR staan te tellen

Het provocatief opstellen van beveiligers en het directe oproepen van lokale politie heeft veel impact op de examenkandidaten en irriteert, terecht, de rijscholen. Maar dat is een keuze van CBR directeur Alexander Pechtold. Wij doen gewoon onderzoek dat er voor moet zorgen dat er een eind komt aan de grootschalige zwendel met examencapaciteit.

“Laat Pechtold zorgen dat artikel 83 wordt aangepast naar 25 minuten, zoals bij het bromfietsexamen. Dan kan iedere examinator één extra praktijkexamen afnemen.” aldus de preses van VCBA.

Klik hier om artikel 83 op Overheid.nl te lezen

bron: Overheid.nl