VCBA: ‘Onderzoek in Deventer start morgen’

Artikel 83 moet snel worden aangepast zodat examinatoren 9 praktijkexamens per dag kunnen doen!

Loading

Morgen start de Vereniging ConsumentenBelang Autorijbewijs al met onderzoek naar examencapaciteit en de tijdsduur van de praktijkexamens op de CBR locatie Deventer. Nu er zich vrijwilligers aanmelden kan consumentenbelang sneller opschalen dan verwacht. De focus ligt vanaf vandaag vooral op de tijdsduur van de praktijkexamens. Die moet volgens de wet minimaal 35 minuten bedragen.

‘Wij hebben gemerkt bij ons onderzoek bij het CBR in Doetinchem dat de meeste praktijkexamens niet voldoen aan deze wettelijke eis. Artikel 83 van het Reglement Rijbewijzen schrijft voor dat de duur van het praktijkexamen minstens 35 minuten moet bedragen” aldus voorzitter Pascal Hansen.

VCBA wil dat het CBR de examenduur terugbrengt naar 25 minuten, waardoor iedere examinator voortaan 9 examens per dag kan doen. Hierdoor ontstaat er nieuwe capaciteit.

“Het CBR toont zelf aan, dat blijkt uit de beelden van onze onderzoekers, dat het gemakkelijk in 25 minuten kan. Dan lijkt het ons beter dit in de wetgeving aan te passen!”