VCBA: ‘Voor de zomer ’24 actief onderzoek bij ieder CBR examencentrum’

Loading

Alle pijlen zijn deze week gericht op het CBR examencentrum in Doetinchem. Daarna volgen Deventer en Apeldoorn en zo wordt er richting de zomer van 2024 opgeschaald naar alle CBR locaties in Nederland. De nieuwbakken voorzitter van de Vereniging Consumentenbelang Autorijbewijs, Pascal Hansen (41) is blij met de nieuwste ontwikkelingen rond het onderzoek naar grootschalige zwendel met examencapaciteit bij het CBR.

Iedere week gaat Henrie [Kamps, red] naar een nieuwe locatie om polshoogte te nemen en de politie voor te bereiden. Er zijn vanaf volgende week informatie-flyers voor de agenten. Zodra de politie gewend is aan de onderzoeksmethode wordt er een vrijwilliger ingeschakeld.

“Hoewel helemaal vrijwillig is het niet, iedere vrijwilliger verplicht zich wel tot onze gedragsregels en krijgt per maand 50 euro ‘donatie’ voor de brandstof en de verplichting het onderzoek zorgvuldig uit te voeren. Gelukkig hebben we daar budget voor. Dat houden we maximaal 1 jaar vol.” aldus Hansen.

De consumentenvereniging hoopt met het opschalen de landelijke aandacht voor de strijd om een eerlijke, betaalbare rijopleiding verder uit te breiden en na de formatie gehoor te vinden in het nieuwe politieke klimaat in De Haag.