VCBA: ‘Tussentijdse Toets verdwijnt!’

Tussentijdse Toets moest blijven, omdat CBR en KRV 25 miljoen wilden verdienen aan jongeren!

Loading

Mogelijk leidt een interview van afgelopen woensdag op het CBR goedgezinde blog Rij-Instructie tot een ongekende massaclaim bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen. In het bewust interview (download onder aan dit artikel) zegt de voormalig CBR directeur, voorganger van Alexander Pechtold: “De TTT is namelijk heel belangrijk, om een aantal redenen. Vanuit economisch perspectief omdat de TTT de branche tussen 10 en 12 miljoen euro omzet oplevert”.

De Vereniging Consumentenbelang Autorijbewijs (VCBA) noemt het schokkend en heeft direct een WOO ingediend waarmee het CBR wordt gedwongen om gespreksverslagen tussen het CBR en KRV te openbaren.

“Dit is exact waar wij een maand geleden vragen over hebben gesteld aan Marion Smit, plaatsvervangend directeur generaal Mobiliteit van het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat een brandbrief over hebben geschreven. Dit kosten de jongeren in Nederland jaarlijks 25 miljoen en daarnaast veroorzaakt die Tussentijdse Toets de lange wachttijden bij het CBR. Henrie Kamps roept het al twee jaar en nu krijgen wij van deze hotemetoot het bewijs. Het gewoon een verdienmodel!”

“Op een gegeven moment stelde het CBR voor om de tussentijdse toets te schrappen om daarmee de lange reserveringstermijnen terug te dringen. Het is echt een heel harde strijd geweest om dat te voorkomen

bron: Jos Vaessen Koepel Rijopleiding & Verkeerseducatie