Faciliteert het CBR ‘rommelen’ met Tussentijdse Toets machtiging door Brünen?

Loading

Weliswaar bijna 3 weken te laat, maar eindelijk maakt het CBR de documenten openbaar waaruit blijkt hoeveel leerlingen van de Enschedese Verkeersschool Brünen in 2022 een gemachtiging hebben afgegeven om een Tussentijdse Toets te reserveren. Dat blijken er bijna 500 te zijn, terwijl het hoofd Juridische Zaken van het CBR eerder schriftelijke meedeelde dat Brünen in 2020 al is gestart om de toets in eigen beheer te doen. De grote vraag rest dan: Waarom laat een BOVAG opleider zich machtigen voor het reserveren van Tussentijdse Toetsen bij het CBR …. als ze de toets in eigen beheer doet?

Als wij de Needse (voormalig) rijschoolhouder Henrie Kamps mogen geloven is daar een simpele verklaring voor. BOVAG opleiders zoals Brünen uit Enschede rommelen met machtigingen. En nog erger; het CBR gedoogd dat! Eerdere publicaties daarover op verschillende blogs werden Kamps bij noodlottig. Op 8 maart 2022 werd Kamps om die artikelen door de Brünen directie mishandeld. Saillant detail: onder de neus van managers van het CBR én bij het CBR Examencentrum in Enschede.

[tekst gaat door onder afbeelding]

In de regionale krant Tubantia vertelt een van de daders van de mishandeling voor voormalig rijschoolhouder Henrie Kamps hoe de Enschedese Verkeersschool al sinds 2021 de tussentijdse toets niet meer door het CBR laat verzorgen om het CBR ’te ontlasten’.

Toch liet de BOVAG opleider in 2022 bijna 450 klanten een machtiging afgeven om wel een reservering voor een tussentijdse toets te doen.

Op de foto (links) Tom Brünen die volgens de enige ooggetuige van de ernstige mishandeling van Kamps op 8 maart vorig jaar tegen haar verklaarde: “Dit verdient hij om wat hij in zijn blogs schrijft”.

Kamps werd op initiatief van het CBR in hechtenis genomen en belandde pas uren later op de Eerste Hulp van het MST ziekenhuis. Hij had mogelijk een gebroken nek en bleek later een hartinfarct te hebben opgelopen….

Het Gerechtshof Leeuwarden moet nog een uitspraak doen in een artikel 12 Sv procedure over de vervolging van vader en zoon Brünen.

Het was Kamps zelf die begin dit jaar dit WOO verzoek deed. Nadat het CBR er alles aan had gedaan om niet tot openbaarmaking over te gaan, in eerste instantie wees het CBR het WOO verzoek af en moest Kamps bezwaar maken, en nadat Verkeersschool Brünen meermaals bezwaar had gemaakt tegen openbaarmaking moest het CBR de data-gegevens al enkele weken geleden op haar website publiceren. Kamps zelf wil niet reageren. Hij is nog steeds herstellende van de mishandeling en lijd sinds de mishandeling aan PTSS.

“Onze redactie is, net als enkele Twentse rijscholen, zeer geïnteresseerd in de WOO verzoeken en er lopen op dit moment nog andere WOO verzoeken. Ook vanuit ons en VCBA. Uit de vandaag openbaar gemaakte gegevens blijkt dat Verkeersschool Brünen maar 14 tussentijdse toetsen heeft laten uitvoeren door het CBR, maar wel bijna 500 machtigingen heeft laten afgeven.

Daardoor is het mogelijk voor deze BOVAG opleider om bijna 500 examenplekken te gebruiken als ‘dummy’s’. En dat is exact waar Kamps vanaf 2021 kritische vragen over heeft gesteld aan de Alexander Pechtold, Jan Jurgen Huizing en Harold Bekhuis. Hij had zelfs de toezegging van 1Vandaag dat ze er in 2021 een reportage over zouden maken. Maar de programmamaker, Ruben Messelink, besloot dat niet te doen na een telefoontje vanuit het CBR.” aldus Pascal Hansen.

Onderstaande video laat zien dat Verkeersschool Brünen honderden machtigingen liet afgeven, maar slecht een klein gedeelte (geel gearceerde) werd door het CBR uitgevoerd. Het voedt de gedachte van voormalig klokkenluider Kamps dat Brünen dummy-capaciteit creëert. En dat het CBR dat gedoogd!

honderden machtigingen voor Tussentijdse Toetsen en maar een klein aantal daadwerkelijk door CBR uitgevoerde toetsen…..