Deventer: twee praktijkexamens in tijdsblok 13.05 uur! Wachttijd 19 weken!!

Minister staat in zijn hemd. Tweede Kamer moet minister opnieuw op het matje roepen!

Loading

Alles kan erger. Vandaag controleerde de Vereniging ConsumentenBelang Autorijbewijs voor het eerst bij het CBR in Deventer. Hoeveel praktijkexamens per blok en duurt ieder praktijkexamen wel 35 minuten? Opvallend? In twee uur tijd komen en gaan er meer dan 100 theorie-examenkandidaten op de locatie. Apeldoorn heeft geen examencentrum dus is er veel aanloop vanuit die stad.

Dat is dan ook direct het enige goede nieuws voor nieuwbakken voorzitter Pascal Hansen. Honderden groen/rood kaartjes vinden gretig hun weg naar de kandidaten. Iedereen klaagt over de kosten van het CBR; velen komen al voor de vierde of vijfde keer. De kaartjes waarschuwen de toekomstige praktijkexamen kandidaten voor de misleidingen van het CBR.

scan de QR codes

“Maar wat betreft onze telling van het aantal praktijkexamens was er de droevige constatering dat er maar twee examinatoren actief waren tijdens het eerste blok na de lunchpauze. Slechts twee praktijkexamens, waar dat er voorheen minimaal gemiddeld acht waren volgens een plaatselijke rijschool.” merkt Pascal Hansen (41) op.

De cijfers liegen niet. Wie vandaag een praktijkexamen wil reserveren moet wachten tot eind februari volgend jaar. En dan zijn er ook maar maximaal drie examinatoren per tijdsblok beschikbaar. Dus die te lange wachttijden blijven er wel tot de zomer van 2024. Er is geen inhaalslag gaande, omdat het CBR geen extra examinatoren heeft opgeleid.

“Eerder dit jaar beloofde minister Mark Harbers dat het CBR eind van dit jaar weer wachttijden garandeerde van 8 tot 10 weken. De werkelijkheid blijkt op alle vier locaties waar wij momenteel tellingen doen een andere te zijn. De wachttijden bedragen tussen de 16 en 20 weken! Wij gaan deze week opnieuw een brandbrief sturen naar de Tweede Kamer” aldus de voorzitter van de VCBA.

wanneer we vandaag kijken in het reserveringssysteem TOP van het CBR
wordt duidelijk dat er pas examencapaciteit is per eind februari