Voorzitter ‘Koepel’ (KRV) beschuldigd van ‘vernietiging’ rijschool CityLine!

Loading

dit artikel is eerder gepubliceerd op 16 augustus 2023

Er wordt onderzoek gedaan naar grove integriteitsschendingen door de huidige voorzitter van Koepel Rijopleiding & Verkeersveiligheid, Jos Vaessen, in de periode dat hij directeur was bij het CBR. Het onderzoek richt zich daarnaast op de toenmalige adjunct-directeur Vera Bergkamp, de huidige voorzitter van de Tweede Kamer. In een brief aan het presidium van Tweede Kamer wordt hiervan melding gemaakt. De griffier van de Tweede Kamer heeft inmiddels schriftelijk laten weten dat Bergkamp geïnformeerd is.

Jos Vaessen wordt beschuldigd van het kapot maken van de Haagse rijschool CityLine; zo’n twintig jaar geleden. Hij zou destijds een schikking van ruim een half miljoen of meer hebben getroffen, maar vervolgens met de noorderzon vertrokken te zijn. Bij een WOO verzoek aan het CBR om de documenten uit die periode te openbaren heeft het CBR gereageerd dat het volledige dossier inmiddels is vernietigd.

De kwestie met de Haagse rijschool staat niet op zichzelf, maar past in een ‘modus operandi’ waarbij al vele jaren kritische rijscholen worden gepest, de politie in hun nek krijgen en uiteindelijk kapot worden gemaakt. In september zal onze redactie in het bezit worden gesteld van alle documentatie die het toenmalige slachtoffer nog wel in zijn bezit heeft.

Jos Vaessen is tegenwoordig de voorzitter van de KRV; hetgeen opmerkelijk is omdat hij ‘uit het CBR nest’ komt. Veel rijscholen hebben de indruk dat Vaessen, die voor onze redactie onbereikbaar is, een zetbaas is van Alexander Pechtold en zijn Raad van Toezicht.