Kamps: sluiten CBR locatie Enschede is ultieme poging van Pechtold in valse beeldvorming

Loading

De hoofdredacteur van Dagblad Tubantia is de voormalig speechschrijver van Sigrid Kaag én Alexander Pechtold: Daan Bonenkamp. Bonenkamp kreeg landelijke bekendheid, omdat hij ‘spinde’ dat formateur Johan Remkes te diep in het glaasje had gekeken. Volgens journalist Henrie Kamps is sindsdien niets van wat de regionale krant schrijft over de misstanden bij het CBR in Enschede geloofwaardig.

Deze week sprak Kamps met de hoofdredactie van RTV Oost. Ook daarover is hij duidelijk: een hoofdredacteur die beter een schoolkrant kan beginnen. “Tijdens het gesprek bleek dat men geen feitenonderzoek had gedaan, niet eens het vonnis van de Almelose rechtbank had nagelezen. En de kop was niet gemaakt door journalist Jan Colijn, maar door de hoofdredactie zelf. Kamps had medelijden met de journalist, die de dupe leek te worden van hoofdredactioneel falen, en besloot een klacht bij de Raad voor de Journalistiek niet door te zetten.

“Journalisten van regionale media kunnen niet meer onafhankelijk opereren, hebben geen budget en de hoofdredacties zijn sowieso om te janken” zegt Kamps.

Over het aangekondigde afbreken van alle praktijkexamens op de locatie Enschede is Kamps duidelijk: dat is een een-tweetje tussen Pechtold en zijn ‘holmaatje’ Daan Bonenkamp. Intriest voor alle jonge mensen die de dupe worden van dat spel. Die worden door het CBR opnieuw moeiteloos opgeofferd, om de eigen zwendel te verdoezelen.

“Pechtold deugde al niet voordat hij werd benoemd bij het CBR. Hij heeft tegen mij tot twee keer toe gezegd ‘Dit overleef jij niet’. Ik heb hierover vrijwel de hele D66 redactie meerdere malen geïnformeerd. Ook Sigrid Kaag. Met bewijsstukken en memo’s. Nooit kwam er een reactie vanuit die hoek. Triest maar waar!”

Kamps zegt: ik heb meerdere keren geprobeerd de kwestie te pitchen bij Vandaag Inside; heb zelfs Job Knoester gemaild. Maar die wilde het zuiver houden. Dat begrijp ik. Ik heb meerdere malen Jan Hillenius, de hoofdredacteur, gemaild; hij en ik kennen elkaar uit het werk in Hilversum. Jan mag mij altijd bellen. Dan zal ik hem nog eens uitleggen dat Alexander Pechtold al voor ik hem leerde kennen niet deugde. Dan kunnen Johan, Wilfred en Gijp hem de volgende keer eens het vuur aan de schenen leggen. Dat wordt mooie tv!”

Kamps verwijst naar het artikel dat eerder vandaag verscheen op ons blog. “Er zijn nu vijf rijschoolhouders die niet-anoniem willen praten met de directeur-generaal van het ministerie. Die heeft al toegezegd om onderzoek in te stellen. Maar zoals iedereen weet duren die onderzoeken in ons land zomaar twee jaar. Wij pakken het anders aan! op Rijvisie.nl staat niets dat niet bewijsbaar is”

“Op de woorden van Pechtold ‘dit overleef jij niet!’ heb ik hem altijd geantwoord dat hij zich vergiste in het doorzettingsvermogen van een Achterhoeker! In mijn tijd op het Mediapark noemden ze mij vaak ‘reuzendoder’ … Maar eerlijk gezegd zie ik Pechtold en zijn CBR niet als reus. Kneus… past beter bij hem!’