‘Twentse rijscholen zijn gewoon doodsbang voor het CBR!’

We moeten maar hopen dat de oorlog nooit in Twente komt!

Loading

In een vraaggesprek met een landelijke tv-zender vertelt journalist/rijschoolhouder Henrie Kamps vanmiddag waarom de problemen tussen kritische rijscholen en het CBR zo groot zijn en al zo lang voortduren. Kamps is duidelijk in zijn antwoord: “Een deel van de rijscholen denkt dat slijmen met het CBR zorgt voor een hogere slagingskans en een ander, kleiner, deel is doodsbang voor het CBR. Ze geven toe aan de angstcultuur die het CBR al decennia in stand houdt. Kritische rijscholen staan er echt helemaal alleen voor en zijn een makkelijke prooi voor de wolf; op dit moment is dat Pechtold “

Wat Kamps daarvan vindt, vraagt de verslaggever hem op de man af: “Tja, beetje laf en dan druk ik mij nog voorzichtig uit. Vorig jaar stond een flink deel van hen tranen met tuiten te huilen toen een collega aan kanker was overleden, maar mij besluipt toch het gevoel dat zoiets vooral uiterlijke schijn is. Over de doden niets dan goed, zal ik maar zeggen…”.

Of Kamps snel een oplossing ziet voor de problemen in Enschede? “Nee, dat denk ik niet.” Misschien als er een dode valt, dat dan het OM of de politie onderzoek gaat doen naar grootschalige zwendel door het CBR en enkele grote opleiders in de regio. Ik ben al een keer op het nippertje ontsnapt toen de grootste rijschool van Enschede mij mishandelde op het CBR terrein. Althans, het terrein waarvan Pechtold nu beweert dat het ook het zijne is. Vorig jaar bij die mishandeling wilde het CBR geen onderzoek doen, omdat het openbare deel van het parkeerterrein zogenaamd van ‘een ander’ was. Zo werkt dat bij het CBR. Liegen is de standaard! De regionale politie en media gaan daar moeiteloos in mee.

“We moeten maar hopen dat er nooit een echte oorlog naar Twente komt, want ik vrees dat een overgroot deel van de rijschoolhouders hard wegrent. Bepaald heldhaftig zijn ze niet! Ze hebben wel praatjes, maar kruipen voor het CBR. Ze geloven werkelijk alles wat CBR-ers hen op de mouw spelden.

Waarom Kamps al deze energie er in stopt? “Omdat een deel van de grote opleiders en het CBR een ongekend verdienmodel hebben ontwikkeld, waardoor jongeren tussen de 500 en 1000 euro te veel betalen voor een rijopleiding. Veel rijscholen lessen in te dure lesauto’s, smeren hun klanten een onzinnige tussentijdse toets aan en hetzelfde met de examinatoren. Als zij maar een dure leaseauto mogen rijden. Of jongeren de rijopleiding nog kunnen betalen boeit geen CBR-er ook maar iets. Ze leven met zijn allen op te grote voet en dat moeten leerlingen betalen.

Vorige week vertelde een voormalige directeur van het CBR in een interview dat er met de tussentijdse toets bijna 25 miljoen wordt verdiend en dat is dan ook de enige reden waarom de tussentijdse toets moet blijven bestaan!. Dat terwijl er door het opheffen van de tussentijdse toets direct 100.000 examenplekken bijkomen. Dat is toch gewoon zwendel?’