Rijvisie

blog voor onafhankelijke rijscholen

Opnieuw Enschedese examinator in opspraak: Marcel Kooistra!

Al langere tijd komen er onder andere via klagenovercbr.nl meldingen binnen over de Enschedese examinator Marcel Kooistra. Naast klachten over zijn taalgebruik in de examenauto betreft het ook klachten over ‘bullying’; structureel pestgedrag naar kritische rijscholen.

Kooistra is, zoals zovelen binnen het CBR, ex-militair en is een van de CBR examinatoren die een relatie is aangegaan met een rij-instructrice, “De eerste keer dat ik als instructeur achterin de examenauto zat tijdens een praktijkexamen vroeg Kooistra mij in het bijzijn van de kandidaat “Weet jij hoe jij je schoonmoeder het best mee kunt nemen in de auto?” Wij waren nog geen vijf minuten onderweg en ik had hem daarvoor nog nooit ontmoet. Ik begreep hem niet tot hij zei “In een urn!. En dat ging zo nog wel tien minuten door tijdens een praktijkexamen. Heel bijzonder!”

Kooistra wordt opvallend vaak genoemd door rijscholen als het gaat om ‘verhoogd risico’. Daarmee bedoelen rij-instructeurs dat je moet oppassen wat je over hem zegt of over collega’s. Zodra Kooistra eenmaal in een ‘code red’ situatie komt laat hij al je leerlingen zakken. “Er zijn uit de voorbije jaren tal van voorbeelden”

Onze redactie gaat via een zogenaamd WOB verzoek alle stukken opvragen met betrekking tot klachten over deze examinator in de voorbije tien jaren. Ook roepen we rijscholen op om, desnoods anoniem, een klacht in te dienen via www.klagenovercbr.nl

Recent stuurde journalist Henrie Kamps ons al een video waarin je ziet dat Marcel Kooistra vroegtijdig een praktijkexamen afbreekt; na amper 500 meter te hebben gereden. Kamps daarover: “Ja, dat was nog voor de voorzieningenrechter vonnis had gewezen. Je ziet op de video dat wij met onze auto klaar staan op het openbare parkeerterrein. Dan komt Kooistra eraan rijden, hij ziet ons en draait de parkeerplaats op. Korte tijd daarna heeft hij het examen al afgebroken. We hadden niet eens de tijd om te starten met het spotten.” aldus Kamps. Volgens Kamps heeft Kooistra geen enkel gevoel of respect voor de betrokken kandidaten: “Hij ziet ze als ‘collateral damage’!”

De rechter heeft uiteindelijk uitspraak gedaan en zegt dat wij vanuit journalistiek belang examens mogen volgen, als we dat maar niet structureel en/of onafgebroken doen of het overige verkeer hinderen. Nou kijk naar onderstaande video; daar is geen sprake van . Kooistra breekt maar al te graag het praktijkexamen af, zodat er weer een kandidaat is die gefrustreerd naar huis gaat. En dan volgen de doodsbedreigingen aan mijn adres vanzelf wel. Dat is vast zijn intentie of instructie. Hij is er een van Befehl ist Befehl!” aldus Kamps.

nog voor er maar sprake is van een ‘achtervolging’ breekt Marcel Kooistra het praktijkexamen al af…

Kooistra wordt door meerdere rijscholen beschuldigd van structureel pestgedrag (bullying) en het onterecht ongeldig verklaren of als onvoldoende bestempelen van praktijkexamens.

Wij verwachten na deze publicatie nog wel meer klachten en wachten de reactie van het CBR op het WOO verzoek af.

[advertentie]

Loading