CBR verdiend 12 miljoen aan onwettige Tussentijdse Toets!

Oud-directeur CBR: 'Omdat de TTT de branche tussen de 10 en 12 miljoen euro omzet oplevert'

Loading

Jos Vaessen vormt samen met Vera Bergkamp al maandenlang onderdeel van een onderzoek van onze redactie naar ernstige integriteitsschendingen binnen het CBR. Ze ruïneerden samen, hij als directeur en zij als adjunct-directeur, niet alleen de Haagse rijschool CityLine, maar maakten tegelijkertijd het leven van eigenaar Kris Kalloe en zijn gezin tot een hel.

Het is dezelfde Jos Vaessen die nu voorzitter is van de Koepel Rijopleiding & Verkeerseducatie is. KRV vertegenwoordigd minder dan 10% van de branche. De relatie met het CBR is (te) nauw.

“Een vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken” zegt onderzoeksjournalist Henrie Kamps. “Lees nu maar eens de onderstaande uitspraak van de man die ooit aan de wieg stond van de Tussentijdse Toets. Een commercieel product van het CBR, dat helemaal niets te maken heeft met de wettelijke taak van een exameninstituur. Op tweederde van de opleiding een leerling ‘het gevoel geven van een examen’.

Vaessen zegt afgelopen woensdag in een interview op het betaalde, CBR goedgezinde, blog Rij-Instructie, letterlijk “de TTT is namelijk heel belangrijk, om een aantal redenen. Vanuit economisch perspectief omdat de TTT de branche tussen 10 en 12 miljoen euro omzet oplevert…“.

“Dat klinkt leuk voor de branche, maar tegelijkertijd levert dit commerciële CBR product, waarvan ik al twee jaar bestrijdt dat het wettig is, het CBR datzelfde bedrag op. Dat is de reden waarom Pechtold tot waanzin wordt gedreven door mijn kritiek en onderzoek.” aldus Kamps