POLL: Moet Pechtold voor 4 jaar worden herbenoemd?

Loading

Begin van deze week zat CBR directeur Alexander Pechtold bij het radioprogramma Sven op 1; een half uur lang praatte hij alleen over de politiek. Over zijn D66 en zijn Sigrid Kaag. Bij het einddeuntje deelde hij nog even, terzijde, mee dat hij graag nog vier jaar doorgaat als directeur van het CBR. Eerder was hij te zien bij Vandaag Inside, bij Op1 en ga zo maar door. Niet als boegbeeld van het CBR die de problemen voor jonge mensen oplost, maar als voormalig ‘corrupt’ politicus.

Naar verluidt ontvangt Pechtold als (parttime) directeur bij het CBR hetzelfde of zelfs meer als onze minister-president. Pechtold is daarnaast Voorzitter van de Adviesraad Autoriteit Persoonsgegevens en heeft nog meer bijbaantjes. Hij wil graag verder bij het CBR; hij vind het een erg leuke job laat hij weten bij Sven op 1.

Maar wil de rijschoolwereld ook dat hij blijft? Nu inmiddels wel duidelijk is dat de problemen met examencapaciteit structureel blijken te zijn en alleen maar groter worden?

This poll is no longer accepting votes

Moet Alexander Pechtold voor 4 jaar worden herbenoemd?
5654 stemmen

Pechtold mist vooral de politiek en bij het CBR krijgt hij de vrije hand om bij voortduring als ‘mislukt’ politicus zijn zegje in het openbaar te doen! Hij verstopt de problemen bij het CBR, zoals hij zijn verleden als corrupt politicus verstopt!

Henrie Kamps, onderzoeksjournallist