Sjaam Kalloe: “Vanaf nu verdedig ik mijn broertje met hand en tand!”

Honderden Amsterdamse rijscholen komen in opstand!

Loading

Hij is al jaren met afstand de grootste afnemer van praktijkexamens bij het CBR en heeft landelijke bekendheid met de formule Rijschool L. Sjaam Kalloe belt met onze redactie en laat weten dat nu de tijd rijp is dat in de kwestie tussen het CBR en de geruïneerde rijschool CityLine van ‘broertje’ Kris Kalloe de onderste steen boven komt.

“Mijn broertje tussen twintig en tien jaar geleden bewust helemaal kapot gemaakt door het CBR. En nu is de tijd gekomen dat ik en anderen op moeten komen voor hem en alle anderen die lijden onder de angstcultuur van het CBR. Rijscholen zijn doodsbang voor sancties van het CBR. Ik kan er zelf over mee praten. Op ons kantoor in Amsterdam komen wekelijks honderden instructeurs en rijscholen om praktijkexamens in te kopen. 99% durft zich niet uit te spreken over het CBR. Als een examinator schade rijd moeten zij de kosten voor hun rekening nemen. Wie klaagt weet zeker dat de volgende kandidaten van de rijschool zakken”.

Sjaam Kalloe is bezig om bussen vol met ontevreden rijscholen te organiseren om op 14 oktober op het examenterrein van het CBR in Enschede te demonstreren. “Wij hebben het nu al over drie bussen en we krijgen nog steeds aanmeldingen. Amsterdamse rijscholen zijn blij verbaasd wat Henrie Kamps nu heeft bereikt. Ik ken Kamps en heb meerdere keren met hem gesproken. Voor het laatst in februari, hij was een gebroken man. Net als mijn broertje. Mishandeld in een samenspel tussen het CBR en een grote Enschede opleider en de politie keek de andere kant op. Net als bij mijn broertje”