VVRC wil in gesprek met I&W!

Chaos bij het CBR!

Loading

De belangenorganisatie Vereniging Voor Rijschool Collectieven, die zich inzet voor de 10.000 rijscholen en instructeurs die niet zijn aangesloten bij een branchevereniging, heeft zich gemeld bij het Directoraat Generaal Mobiliteit van het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat. VVRC wil met het ministerie praten over de komst van het door Emile Roemer voorgestelde bestuursorgaan CCA.

“Er wordt door alles en iedereen, te pas en te onpas, verwezen naar het rapport van Emile Roemer. De Koepel, BOVAG, CBR… iedereen bemoeit zich er mee, maar volgens ons is het de Tweede Kamer die er uiteindelijk een klap op moet geven. En het is aan het ministerie om de wetgeving voor te bereiden. Dat is ongetwijfeld een lange weg. Maar toch erg belangrijk, omdat je nu ziet dat de rijschoolwereld lijd onder de chaos binnen het CBR.”

In de brief aan DGMO geeft de vereniging duidelijk aan dat zij het CBR niet erkent als gesprekspartner en dus in gesprek wil met de hoogste ambtenaar mevrouw Ir. Smit, omdat zij verantwoordelijk is namens het ministerie.

“Het CBR heeft zichzelf enkele taken toebedeeld en oefent veel te veel invloed uit op de rijopleiding. Dat is schadelijk voor rijscholen, instructeurs én hun klanten. Wij willen in gesprek over de chaos die er momenteel is, de structurele wachttijden en tal van andere zaken die rijscholen en leerlingen dwingend worden opgelegd door een exameninstituut. Wij willen dat het CBR zich focust op haar wettelijke taken; dat lukt ze al jaren niet.” aldus een woordvoerder van het bestuur.