Welke rol speelde CBR directeur Cees Anker in het CityLine drama?

Werd Kris Kalloe slachtoffer van baantjescarroussel CBR?

Loading

De naam van voormalig FC Twente voorzitter wordt genoemd in het dikke dossier van de opzettelijke vernietiging van de Haagse Rijschool CityLine. Ruim twintig jaar geleden belandde een vrijwel gloednieuwe lesauto op een bewaakte spoorwegovergang en veroorzaakte een enorme ravage. Twee treinen botsten op de lesauto. Schuldige was, zo blijkt uit een procesverbaal van de Spoorwegpolitie de CBR examinatrice Monique de Rooij (64). Het drama werd voor eigenaar Kris Kalloe pas echt een persoonlijk drama toen het CBR de rekening van bijna 5 miljoen naar Kalloe liet sturen. Hij raakte alles kwijt. Welke rol speelt Cees Anker, die in de jaren daarna interim-directeur werd bij het CBR….

Niet alleen de huidig voorzitter van de Koepel Rijopleiding & Verkeerseducatie Jos Vaessen en huidig voorzitter van de Tweede Kamer: Vera Bergkamp worden veelvuldig bij naam genoemd in de kwestie CityLine, maar ook Cees Anker. Anker was niet alleen ooit voorzitter van de Trost van Twente, voetbalclub FC Twente, maar tevens een gewild bestuurder. Hij is tijdens de affaire CityLine bijna drie jaar interim directeur van het CBR.

Bij het onderzoek naar de hoofdrolspelers in de bewust vernietiging van niet alleen de grote, succesvolle Haagse rijschool, maar vooral het leven van Kris Kalloe valt de naam van Cees Anker met grote regelmaat.

‘Wij zoeken mensen die ons meer kunnen vertellen over deze rol en de persoon Cees Anker. Wij hebben zijn adres gelukkig via/via ontvangen, maar willen eerst nog meer informatie over zijn rol in de kwestie.’ zegt onderzoeksjournalist Henrie Kamps.