Raad van Toezicht CBR openbaart schadeclaim Kamps van €250.000!

Loading

Documenten die het CBR op basis van de Wet Open Overheid recent moest openbaren tonen aan dat de voorzitter van de Raad van Toezicht al voor de Kerst van 2021 door rijschoolhouder Henrie Kamps op de hoogte is gebracht van grensoverschrijdend gedrag van de directie van het CBR, divisiemanager Harold Bekhuis en examinator Bernd Ouwersloot. Vanaf datzelfde moment was prof. Erwin Muller tevens op de hoogte dat Kamps het CBR aansprakelijk stelde voor mogelijke gevolgschade; minimaal een kwart miljoen euro.

Waar het CBR eerder in een ander WOO verzoek de brief die Kamps aan directeur Bedrijfsvoering Jan Jurgen Huizing niet kon vinden, duikt deze afgelopen week plotsklaps toch op in een ander WOO verzoek.

Kamps zelf was dit weekend niet bereikbaar voor commentaar, maar liet eerder weten dat een schadevergoeding voor hem niet het belangrijkste doel is, maar vooral een onafhankelijk onderzoek naar jarenlange structurele misstanden vanuit het CBR en eerherstel. Het is niet bekend of Kamps een civielrechtelijke procedure opstart. Tot nu toe weigerde Kamps de gang naar de rechter, omdat hij vind dat de Nederlandse Staat zelf moet ingrijpen als een overheidsinstituut als het CBR onrechtmatig handelt en honderdduizenden jongeren en rijscholen, bewust, financieel dupeert.

kopie brief van 14-12-2021 van Kamps aan CBR directeur Jan Jurgen Huizing
Kamps stelt op 14-12-2021 de voorzitter van de Raad van Toezicht op de hoogte

Gerelateerde berichten