‘Gaat de rechter vonnissen op krantenartikelen en tv-reportages of op basis van bewijs?’

Voorzitter consumentenvereniging zint op Hoger Beroep!

Loading

Het is de meest prangende vraag die Pascal Hansen (41) bezig houdt. Of de Zupthense rechtbank volgende week, op 30 november, een uitspraak doet die gebaseerd is op louter valse media-berichtgeving en een verklaring van een deel van de examinatoren van het CBR in Enschede.

‘Ik ben vrijwilliger, geen compagnon van Henrie Kamps en eigenlijk de beste getuige als het gaat om wat er daadwerkelijk is voorgevallen. Maar de landsadvocaat gooit enorm veel producties over de schutting gebaseerd op wat de media, een deel van de examinatoren en een deel van de rijschoolhouders verklaard. Eigenlijk allemaal geregisseerd door de directie van het CBR.’ zegt Pascal Hansen.

Onze vereniging heeft samen met anderen talrijke onderzoeken gedaan. Op basis daarvan en onderbouwd met feiten en bewijzen zal iedere hogere rechtbank moet concluderen dat de rechtbank in Zutphen door het CBR bewust verkeerd is geïnformeerd. Zelf vind ik dat nog kwalijker, dan dat ik mijn video- en bewijs niet aan de rechter mocht geven’

Hansen zegt dat hij van zeer nabij heeft meegemaakt hoe het CBR ’trial-by-media’ tot een vaardigheid heeft verheven. ‘Het is een grote schande en ik verzet mij er uit alle macht tegen. Ik ben geen marionet van Henrie Kamps of welke andere criticus dan ook. Ik deel de mening dat CBR examinatoren betrouwbaar moeten zijn. Niet alleen bij het examineren, maar ook op andere vlakken. Er is meer dan voldoende bewijs dat een deel van het Enschedese team valse verklaringen afgeeft. Het bewijs staat op beeld. Dus of deze rechter zich nu wel of niet zand in de ogen laat strooien, wij gaan vechten om de waarheid te laten overwinnen.’

Kijk naar de werkelijke beelden van de examenrit van Jens van Rijn uit Tilligte. Wordt hij op 1 meter gevolgd of creëert examinator Bernd O., een van de door Kamps beschuldigde gecorrumpeerde examinatoren van het CBR in Enschede, bewust een situatie?

Kijk naar de beelden waarop het voorbij racen van de CBR beveiliger, op het publieke terrein, van het CBR te zien is. Volgens getuige Pascal Hansen heeft de bewaker kort voor dit fragment een ‘poging tot doodslag’ gedaan op Henrie Kamps. Kamps noemt het zelf ‘intimidatie’ dat de bewaker met te hoge snel op het parkeerterrein dicht langs hem reed.

Kijk naar de zogenaamde ernstige intimidatie die voor Alexander Pechtold reden was om het CBR in Enschede voor drie dagen te sluiten en alle regionale en landelijke media in een verklaring te vertellen dat de aard van de misdragingen van journalist Henrie Kamps onacceptabel waren. Het team van examinatoren legde een verklaring af die in de rechtbank werd behandeld. De examinatoren schrijven aan de rechter dat ze door dit incident ‘geknakt’ zijn.